Tudta? Szófiában és Bukarestben is kevesebbet kell már gürcölni egy Big Macért, mint Budapesten

A Big Mac az egyik legismertebb összehasonlítható termék a világon, remekül megmutatja például a bérszakadékot Európa országai között. A UBS svájci óriásbank átlagbérekkel számoló nemzetközi felmérése most rávilágított: csaknem egy órát (55,6 percet) kell még mindig dolgozni Budapesten ahhoz, hogy megvehessünk egy Big Macet.

A listát a Vakmajom Facebook-oldal szúrta ki.

Korábban a Jobbik is használta már az ún. Big Mac-indexet, és egy videóval hívták fel a figyelmet a hatalmas szakadékra Nyugat- és Kelet-Európa átlagbérei között.

A párt béruniós kezdeményezésének támogatása ezért is lett volna rendkívül fontos, de a Fidesznek továbbra is csak egy dolog számít: soros és a migránsok. Ja, s emlékszünk még, hogy reagáltak a kormány prominensei a Bérunió gondolatára?

Ha van hozzá idegrendszere, ITT felelevenítheti az emlékeket. Deutsch Tamás, Kósa Lali, Németh Szilárd és például Kövér László is rendkívül intelligensen nyilvánultak meg a témában. Felmerült többek között, hogy kommunista gondolat, veszélyes, összeomlana tőle a gazdaság, és a többi. Érdemes elolvasni, de komolyan...