Erős és büszke: A volt polgármester felesége nyit virágboltot az uniós pénzből épült közösségi házban

Sosem volt ott semmilyen program, nem szerveztek ezek semmit. Látja, napkollektor is van, felnyalták az összes uniós pénzt, amit lehetett, azt’ csá. Egy fiatalember, egy közmunkás járt oda néhány éve egy ideig, de gondolom, csak az ellenőrzés miatt, mert ugyanúgy üresen állt az épület. Bútorok sem voltak, semmi, még számítógép sem - árulta el egy lakó Beremenden a HVG-nek, ahol EU-s pénzből csináltak egy közösségi házat, amiben úgy tűnik, a volt polgármester felesége inkább virágboltot nyit. Kis magyar színes...

A HVG riportja arról számol be részletesen, hogy a Beremend főutcájában lévő épület felújítására összesen 34 millió forint uniós támogatást vett fel egy Fiatalos Lendület Egyesület nevű szervezet, amelynek vezetője a közeli Villány önkormányzati képviselője, Gyuris Ferenc. A ház címére bejegyzett szervezet mellesleg a támogatási döntést megelőző hetekben alakult. 

A ház négy évig üresen állt, de most üzletet készül nyitni benne Beremend volt polgármesterének felesége. Orsokics István 2014-ig töltötte be a tisztséget, tehát a projekt megvalósítása idején is, ráadásul a helyi vidékfejlesztési forrásokat szétosztó Leader egyesület elnöke. A virágost a pletykák szerint felesége, Anikó működtetné, aki nemrég végzett el egy virágkötő tanfolyamot, „mert szereti a virágokat és szeretné ezt csinálni”. 

Van még kérdés?