A piacon vett farmerekkel verte át a divatvilágot az újságíró - videó

Ezzel a húzásával igencsak nevetségessé tette a szakmát, illetve az ebben a világban mozgó szereplőket.

Oobah Butler egy szabadúszó újságíró, olyan lapokba ír, mint a  VICE, a The Guardian, a Noisey vagy a ShortList Magazine. A piacon vásárolva rábukkant egy ismeretlen márkájú farmerre, aminek ráadásul jól csengő neve volt: Georgio Previani.

Ekkor gondolt egy merészet, és kitalálta, hogy egy divattervezőnek fogja kiadni magát. Arra volt kíváncsi, hogy sikerül-e bejutnia a párizsi divathétre. Weboldalt készített, névjegykártyákat nyomtatott Georgio Previani névvel, és összevásárolt egy tucat piros farmert.

Hatásos belépőjének köszönhetően pedig megkapta belépőjét. Innentől pedig nem volt megállás!

A divatvilág elitjével parolázott, egy modell felvette farmerjét, sőt megjegyezte, simán fellépne benne Milánóban. "Previani" névjegykártyáit elkapkodták, ráadásul a divathét after partyjára is meghívták, pedig oda nagyon nehéz bejutni.

A Londonban élő újságíró ezt követően hazament, majd felkereste az igazi Georgio Previanit. Akinek a becsületes neve Adam Asmal, és aki még a nyolcvanas években érkezett Zambiából az Egyesült Királyságba, a márkát a 90-es évek elején találta ki.

Butler készített egy fotósorozatot, melyen a Previani-darabokból készült kollekciókat viselik modellek. Mivel a VICE lehozta az újságíró átverését, a márka egy csapásra milliók számára vált ismertté.