Hódmezővásárhely: Tegnap este újabb ütést vitt be Márki-Zay Péter Lázár Jánosnak - videó

Mintegy 1500-an tüntettek a kormánypárti média hazugságai ellen, illetve Márki-Zay polgármester és Szabó Ferenc helyi vállalkozó mellett.

A helyi Promenád.hu egy cikkében „rejtőzködő milliomosnak” nevezte a település polgármesterét régóta támogató Szabó fivéreket, úgy beállítva őket, mint akik óriási vagyonnal állnak Márki-Zay mögött. Fontos információ az említett portállal kapcsolatban, hogy az az Égető Gyula alapította, aki viszont tényleg szorosan kapcsolható valakihez, ugyanis ő Lázár régi média-segédje. A lapot pedig jelenleg is „kormánypárti támogatók” tolják - írja a Mérce.

A vádakat természetesen a vállalkozó, illetve Márk-Zay Péter is határozottan cáfolták, utóbbi ráadásul ötletesen reagált, ugyanis a Facebook-on meghirdette az „Én is Szabó vagyok!” akciót, melynek során lecserélte profilképét.

Az erősen fideszes szagú lejárató kampány mellett egyébként egy másik apropója is volt a tegnapi tüntetésnek, ez az a támadás volt, melyet szintén a már említett, színvonalas portál indított, mégpedig a helyi roma önkormányzat vezetői ellen. Az egyik vezetőt olyan „exkluzív rokkantparkoló” használatával igyekeztek megvádolni, amit korábban maga Lázár adományozott neki.

Nem tudjuk eldönteni, hogy melyik „támadás” a szánalmasabb, az viszont biztos, hogy utóbbi is nagy felháborodást keltett a helyiek körében. Persze érthető a kormánypárti erőlködés, hiszen a hatalomnak nagyon nem tetszik az, ami Hódmezővásárhelyen történik, ráadásul Márki-Zay érezhetően a cigányság érdekeit is képviseli, ez pedig igencsak kiverhette a biztosítékot a Fidesznél, ahol kizárólag szavazáskor foglalkoznak ezekkel az emberekkel.

Szabó László azzal a felütéssel nyitotta meg a demonstrációt, hogy 2018 elején Márki-Zay Péter kampánya „a szeretet és a tolerancia” jegyében indult el, a vásárhelyi Városháza előtt pedig most azok tüntetnek, akik „még mindig ki mernek jönni, hogy ezeket az értékeket vállalják.”

Fehér István a helyi hátrányos helyzetűek egyesületének elnöke is felszólalt, ő Cseri Tamás helyi fideszes városatyát emlékeztette:

Ő maga és Lázár is sokat köszönhet a cigányságnak, hiszen aligha futottak volna be politikai karriert, a cigányság támogatása nélkül.

És mit kapott cserébe Lázártól a cigányság? Szegregált lakótelepet!

Majd arra hívta fel a romák figyelmét, hogy álljanak ki magukért és ne legyenek többé a politika bábjai, megvásárolható szavazatok.

Ha ezt a tanácsot a cigányság országos szinten megfogadná, akkor valószínűleg sokkal több Hódmezővásárhely lenne hazánkban...

Természetesen Márki-Zay is mikrofont ragadott, először köszönetet mondott azoknak, akik eljöttek a tüntetésre:

Büszke vagyok Hódmezővásárhelyre, ahol ilyen sokan kiállunk egymásért.

Megpróbáltak engem kommunistának, Károlyi Mihálynak, jobbikosnak és fasisztának is beállítani. Az igazság pedig az, hogy katolikus vagyok, aki kiáll a demokrácia, a jogállam, a piacgazdaság és az EU mellett.

Hálás vagyok Lázár Jánosnak, hogy ilyen ostoba gyűlöletkampánnyal állított mellém ennyi helyi embert.

 - tette hozzá a polgármester.