Bár a Fidesz szerint ostrom alatt állunk, 2007-ben is több illegális határátlépés volt az EU-ban, mint idén

Emlékezhetünk, hogy szeptember 3-án megint meghosszabbították a Magyarország egész területére elrendelt „tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet”, ugyanis a Fidesz szerint „így garantálható, hogy továbbra is a lehető leghatékonyabban tudjunk fellépni az illegális bevándorlással szemben”. Hollik István pedig gyorsan „felidézte”, hogy „ha az ellenzéken múlt volna, ma nem védené kerítés Magyarországot”. Na, most mindeközben kiderült, hogy még 2007-ben is (amikor még Soros-hajókat nem is gyártottak) több illegális határátlépés volt az EU-ban, mint idén.

Az Európai Unió nyilvánosságra hozta a Frontex nevű határvédelmi ügynökség legfrissebb adatait. Ezek szerint 2018-ban augusztus végéig összesen 91 ezer illegális határátlépés történt az egész EU-ban, ez pedig jóval kevesebb, mint a 10 évvel ezelőtti, 2007-es adat, akkor ugyanis 164 ezer illegális határátlépést számoltak össze. Ez még arányosan is alacsony szám, ha a trendek nem változnak, akkor 2018-ban egész évben 136 ezer illegális határátlépésre kell számítani, jóval a 2007-es szint alatt – foglalta össze a 444.hu.

Mindenesetre Szijjártó Peti intelmét nem árt észben tartanunk: bármikor megindulhat felénk 30 millió ember Afrikából... Akár most is. Vagy most. Esetleg most.