Traktorra fel! - étel a farmról a terített asztalra
Új étterem nyílt Budapest szívében, a Zrínyi utcában Traktor Farmfood Restaurant néven. A hely annak a Bicsár Attilának a nevéhez fűződik, aki majd húsz évig volt az Alabárdos Étterem séfje. Ezalatt az időszak alatt vált a budai vár ikonikus étterme nemzetközileg is jegyzett gasztroműhellyé. A nemcsak a hazai, de a nemzetközi konyhát is jól ismerő Bicsár Attila mellől az évek alatt számos ma már jegyzett séf került ki, akik tőle tanulták el a szakma fortélyait és szeretetét. Az évek alatt például gasztronómiai fogalommá vált a Bicsár-féle lecsó.
A nem mindennapi név nem az étterem közepén álló Porsche traktorra utal, mert bár rendkívül látványos, de az valójában már csak az étterem kvázi farm to table koncepciójának vizuális megerősítése. A farm to table angol elnevezés arra utal, hogy Bicsár konyhája elsősorban az ételek alapanyagait megtermelő, gondosan kiválasztott és a szigorú követelményeknek megfelelő gazdaságokra épül, akik közvetlenül szállítják be alapanyagaikat az étterembe. Az alapanyagok egy jelentős része a magyar vidékről érkezik. A zöldségek, a tojás, a hús, a gyümölcsök mind-mind komoly minőséget képviselnek. A jó alapanyag és a Bicsár által hozzáadott több évtizedes szakmai tudás biztosítja a különböző fogások teljességét.
A koncepciónak megfelelő - jellemzően egyszerű ételek - ugyanis éppen a Bicsár-féle csavartól lesznek különlegesek és egyediek. A fogásokhoz a köretek tetszés szerint, szabadan kombinálhatók. Az étterem enteriőrje meglehetősen egyedi és gyerekbarát, a kiszolgálás közvetlen és udvarias. Az árak pedig - az alapanyagok magas minősége és a neves séf ellenére - egyáltalán nem rugaszkodnak el a belvárosi átlagtól, sőt…
De nem is szaporítom tovább a szót, hiszen az étterem próbája - hasonlóan a pudingéhoz - az evés, szóval Traktorra fel!
Ízelítőként és kedvcsinálóként íme néhány fotó, a képek úgyis mindig magukért beszélnek!
Kacsamájterrine
Pecsenye kacsamell
Sóban sült sárgarépák kurkumás bulgurral
Tanyasi csirke rántva
A zöldségek
Halak
Bicsár Attila
Az étterem