A holland köztévében is üzentek Orbánnak: Ugorj le a vonatról, amely a semmiből a semmibe tart!

A holland közszolgálati médiában is téma lett Orbán és az általa vezetett Fidesz-kormány hazug, Európa-ellenes propagandája. A csatorna legnézettebb produkciói között található Arjen Henrik Lubach holland komikus Zondag met Lubach című műsora. amelyben Orbán diktátori jellemét, megalomániáját és populista manipulációját figurázzák ki. A műsor végén magyarul is üzentek az egyre inkább Európa szégyenének számító Orbán-kormánynak.

A műsor felét az Orbán-rendszer fikázására szánták. Szóba kerül a felcsúti stadion, a kisvasút és persze az EU-s pénzek, no meg a hazug orbáni propaganda.

Ő Judith Sargentini. Igen, szép zöld pulóvert visel. És akkor mi van? Ne cseszegesd Sargeninit! Ugorj le az Orbán-vonatról, amely a semmiből a semmibe tart! Az EU nemcsak a pénzről szól! Nem lehetsz az EU tagja, ha elpusztítod a saját demokráciádat! Gyere le a kis kilátódból és nyisd ki a szemed! Egy másodpercnyi Sargentini több igazságot tartalmaz, mint két hónapnyi Hír Tv! Ó és említettem már, hogy ne cseszegesd Sargentinit!?

- hangzik el a műsor végén.