A szolnoki jobbikos visszaszólt Volnernek

A szolnoki jobbikos visszaszólt Volnernek

Szotyori-Lázár Zoltán szolnoki jobbikos képviselő Facebook-bejegyzésében reflektált Volner János legutóbbi, a Jobbik elnökségi tagjait támadó bejegyzésére. A szolnoki ügyvéd - Volner korábbi állításaira utalva - Balliberális Elhajlók címmel tette közzé válaszát, amelyben pontról pontra igyekszik cáfolni az ex-jobbikos politikus állításait. Mint ismeretes Volner Jánost a Jobbik-frakció kizárta soraiból, miután az ultimátumot intézet az országos elnökséghez.

Általános élettapasztalatunk okán és a dolgok eddigi menetéből adódóan nem lennénk meglepődve, ha Volner Jánost is hamarosan a Toroczkai-féle Mi Hazánk Mozgalom tagjai között láthatnánk. Eddig ugyanis mintha mesterien megkomponált forgatókönyv szerint alakulnának a dolgok a Jobbik körül. A kilépések nem egyszerre, hanem szépen elnyújtva, hullámokban történnek, ami biztosítja a folyamatos információszivárogtatást, illetve a Jobbik meglévő tagságának fokozatos meggyőzését, elszipkázását. Sok a személyi átfedés is, és itt nem csak a Dúró-Novák házaspárra gondolunk, Volner például nemsokkal azelőtt érkezett haza a Maldív-szigetekről a Mi Hazánk Mozgalmat bejegyző barátnőjével, Cs. Mariannal mielőtt nekiment egykori pártjának.

A Fidesz elementáris érdeke egyébként az lenne, hogy módosítva a jelenlegi házszabályt, létrejöhessen egy a kizárt jobbikosokból álló frakció. Tehát feltételezhetően lesz is ilyen…

A szalámizás - mint jellemzően bolsevik módszer - sosem kívülről történik, annak lényege a belső bomlasztás, demoralizálás, hasadás, az árulók beépítése és megtalálása. Orbán pedig, a kisgazdáknál, a demokrata fórumosoknál már tökélyre fejlesztette, amit feltehetően még KISZ-vezetőként sajátított el. Szóval biztosan vannak még fideszes téglák a Jobbikban, csak az a kérdés, hogy mikorra van időzítve az aktivizálásuk. A Fidesz - a demokrácia látszatának fentartása miatt egypártrendszert ugyan nem -, de "házi ellenzéket" építhet és ebbe a koncepcióba egy az Orbán uralmán és érdekkörén kívül álló ellenzéki párt nem illik bele.