Újabb gusztustalan eljárás a magyar parlamentben: a luxus kormánya a lakástakarék elvételével végleg lemondott a fiatalokról

Sőt, egyenesen az arcukba vágta: aki még itthon van, az is takarodjon! Miközben ugyanis a magyar emberek sorban állnak a bankok előtt, hogy az utolsó pillanatot kihasználva előtakarékossági szerződést kössenek, a kormánypárti többség, 125 igen, 49 nem szavazat mellett megszüntette a lakástakarékpénztárakba fektetett megtakarítások állami támogatását.

A miniszterelnök luxusutazásai, a bólogató emberének luxusvadászatai, a szaros pelenkát hajigáló lánya, az ő 12 milliós órája, a dollármilliárdos, együgyű strómanja, a nagy menekülő veje, Tiborcz István ügyletei, a mindent átható, mértéktelen korrupció - és még sorolhatnánk hazánk erős és büszke, minden kétséget kizáróan tisztességes, talpig becsületes szereplőit, jellemzőit - az egyik oldalon és az eddig is teljes kilátástalanságban élő, a boldogulás reményében már százezrével külföldre vándorolt, cserbenhagyott fiatalság a másik oldalon.

Ha csak ezt a két oldalt állítjuk párhuzamba, máris pontos képet kapunk arról, mi Orbánék célja, mi a rendszer működésének alapelve.

A brutális albérlet, illetve négyzetméterárak, az itthon elérhető alacsony bérek, a jövőkép teljes hiánya már rég nem hagytak választást azoknak az embereknek, akik normális esetben az ország jövőjét jelentenék, de az Orbán-kormány szeret biztosra menni, ezért egy szempillantás alatt áttolták a dolgot: tegnap Bánki Erik beterjesztette a lakás-takarékpénztári rendszert megborító törvény-módosítóját, amit ma már el is fogadtak a honatyák. Ezzel pedig szakértők szerint az egyik legnépszerűbb és az egyik legjobb, leginkább elérhető megtakarítási forma alól húzza ki a szőnyeget a Fidesz, hogy olyan támogatási formák felé terelje az embereket, amelyek nem igazán alternatívái a lakás-takarékpénztáraknak.

Tegnap meccs volt, hajnalban értem haza, a kollégáimmal még nem igazán konzultáltam.

- mondta a lakás-takarékpénztárakat érintő javaslattal kapcsolatban a hvg.hu-nak Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

Ennyi. Mára már törvény lett belőle.

Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője arról számolt be a Facebook-oldalán, hogy egyetlen fideszes képviselő sem állt ki amellett, hogy NE szüntessék meg a lakástakarék-pénztárak állami támogatását. "Jó pártkatona módjára csak szavazni jöttek be, önelégülten mosolyogva" - írta, majd feltette azt a kérdést, amit valószínűleg sokan az országban: Melyik oligarchának kell ez az üzlet és a pénz?

Orban_Merleg