Lázár János szerint mindenki itthon legyen rabszolga

Lázár János szerint mindenki itthon legyen rabszolga
Fotó: zsurpubi.hu

A Világgazdaság oldalán jelent meg egy interjú Lázár János kancelláriaminiszterrel, aki újra sikeresen kimaxolta az arcpirító hazugságok eddig ismeretlen szintjét. A szövegben egy brutálisan groteszk részre is felfigyeltünk.

Az interjú óta tele lett a sajtó azzal, hogy Lázár szerint nem lesz semmiféle választási költségvetés, jövőre pedig 72 százalékra mérséklődhet az államadósság GDP-arányos szintje, és így tovább. Magyarul, csupa jó hír, természetesen.

Felfigyeltünk azonban egy groteszk részre, amikor a külföldön való munkavállalásról és boldogulásról kérdezték a Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki minden bizonnyal túl sok időt töltött mostanság Rezsi Szilárd társaságában, vagy maga is jegyet váltott arra a kisvasútra, amelynek végállomása a jelenlegivel szöges ellentétben álló párhuzamos Magyarország, ahol ugye minden sínen van.

Kint drágább a megélhetés, ezért csak akkor tudnak megtakarítani, ha önmagukat kizsákmányolják. Rosszabb körülmények között élnek, csökkentik a kikapcsolódásra, szórakozásra fordított pénzt, időt, ráadásul mindezt a családjuktól, barátaiktól távol, ismeretlen környezetben teszik. Lehet, hogy idehaza nem lehet annyit keresni, mint Nyugaton, de ha tovább tudjuk javítani az életkörülményeket, már nem éri meg vendégmunkássá válni. Magyarországon kevesebb ugyan a fizetés, de mégis jobb az élet, mint ha Nyugaton lennél rabszolga.

– mondta Lázár az interjúban.

Nos, a legutolsó mondat lefordítva, kissé nyersen, de őszintén, nagyjából annyit takar, hogy a NER-ben köteles minden magyar állampolgár idehaza, az itteni rendszer rabszolgája lennie.