Schiffer András zsarukat küldene a fideszes Bánki Erikre

Schiffer András zsarukat küldene a fideszes Bánki Erikre
Fotó: zsurpubi.hu

Alig ocsúdtunk fel, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda 2016. novemberében vállalkozási szerződést kötött a Network 360 Reklámügynökség Kft-vel és az Affiliate Network Kft-vel, amelyből egy bizonyos kampányra – bagatell – 832 millió forintot fizettek ki „az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos kommunikációs feladatok ellátására” – máris itt az újabb örömhír. A gazdagréti szomszédok zsemle-kufárja már biztosan nem hal éhen, mert a „Budapesti olimpia” munkanév alatt futó pénzelverde is őt hizlalja.

Sajtóértesülések szerint a budapesti olimpiai pályázat visszavonása után mintegy két hónappal, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság két kifejezett felszólítását követően válaszolta meg a Budapest2024 Zrt. az Átlátszó egy évvel ezelőtti adatigénylését. Tehát a story nem új, csak a róla szóló hír, amely szerint a Network360 Kft. tavaly áprilisban 184,6 millió forintért szervezte a Budapest olimpiai pályázatát ünneplő fesztivált. De hát a NER malmai lassan őrölnek. Schiffer Andrásnak is végtelen türelemmel és kellő határozottsággal kell fellépnie – kvázi pedagógusként –, amikor diploma nélküli politikusokkal bánik. Tisztelettel ajánljuk figyelmükbe a jelenleg ügyvédként dolgozó volt pártelnök április 15-i Facebook bejegyzését. Az eset kiváló példája annak, hogy egy következmények nélküli országban élünk:

Ha Bánki Erik - a jogerős bírói ítélet ellenére - tényleg nem akarja kiadni a letelepedési kötvény-biznisz adatait, akkor nem végrehajtóval kell bohóckodni az Országházban, hanem fel kell lapozni ezt:

"2012. évi C. törvény (Btk.)
Közérdekű adattal visszaélés

  1. § (1) Aki a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényi rendelkezések megszegésével
  2. a) közérdekű adatot az adatigénylő elől eltitkol, vagy azt követően, hogy a bíróság jogerősen a közérdekű adat közlésére kötelezte, tájékoztatási kötelezettségének nem tesz eleget,
    (...)
    vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a közérdekű adattal visszaélést jogtalan haszonszerzés végett követik el.", majd szólni kell a rendőrségen, hogy ugyan keressék már fel Bánki Eriket. Még mielőtt az adatok elveszítik közérdekű jellegüket…”