Majka nem finnyás - Van az a pénz, amiért a TV2 jó, Andy Vajna pedig nagyszerű ember

Majka_comicstyle

Manapság a TV2 ciki. A TV2-t nézni nagyon ciki. A TV2-nél dolgozni extra ciki. A TV2-t védeni pedig ultra vérciki.

Ennek ellenére Majka megtette. Ha még álságos is volt anno Hajós András TV2-vel szembeni kiállása – azt mondta, hánynia kell attól, ami a Tényekben történik -, legalább nem próbálta szépíteni a helyzetet. Ellentétben az ózdi rapper, aki a Blikk Potyautas című műsorában fejtette ki, mennyire lojális anyacsatornájához és erős nyelvcsapásokkal erősítette meg pozícióját a kormány hazugsággyárában:

De nem, nem kell elmondani, hogy nálunk minden rendben van, hogy nem szabályoznak felülről, és nekünk nem mondanak olyat, hogy nekünk mit kell mondani. Soha az elmúlt két vagy három évben, mióta ez a tulajdonosi kör van, nekem soha nem mondtak olyat, hogy mit kell mondanom, vagy ami nagyon fontos, hogy nem ezt kell mondanom, hanem mást. Mindig számon kérnek minket, akik ott dolgoznak, a Hajóst is. A Friderikusz is, hogy 'mit képzel, magától lesz legitim az egész', mondja a Hajósnak. Elnézést, Sándor, nem lehet olyan opció, hogy mi egyetértünk azzal, amit ők képviselnek? Miért kell azt gondolni, hogy az az igazság, amit önök mondanak?” 

Nem kell azt gondolni, de az már nem igazság vagy nem igazság kérdése, hogy a TV2 egy szennycsatorna, a Tények pedig olyan alantas mélységekben jár, hogy aki csak tud, elhatárolódik tőle. Így tett az egyik műsorvezető, Gönczi Gábor volt felesége, Tatár Csilla is, aki egy Tényekkel kapcsolatos – Soros megölt volna az anyját - poszthoz azt írta: „Fogalmam sincs, kivel éltem együtt 10 évig... uramisten”. Fluor Tomi pedig azt mondta: "Mikor másnapos vagyok, mindig arra gondolok, hogy szar, szar, de mennyivel szarabb lenne műsorvezetőnek lenni a Tényekben".

Sebaj, míg másokat igen, addig Majkát a valóság cseppet sem zavarja, még csak véletlenül sem akar tudomást venni arról, hogy a TV2 a kormány egyik hivatalos hazugsággyárává vált, annál ő sokkal jobban el van alélva Andy Vajna szakmai múltjától.

„Ki a faszt érdekel a politika? Engem nem érdekel a politika. Én egy olyan cégnél dolgozom, akiknek elvileg lehet, hogy van valami közük valamilyen politikához, de én a fizetésem egy olyan embertől kapom, akinek ha megnézzük a szakmai útját például, akkor nagyon sok embernek Magyarországon előre kellene köszönnie csókolommal neki.”

Ahogy korábban Prokopp Dóra is mondta, van az pénz, amennyiért korpásodik a haj.