Pedofilbotrányba bukhatott bele, majd a TEK csempészte haza az Orbán-kormány diplomatáját!

A régivágású kereszténydemokrácia nagykövetét egy nemzetközi pedofilszervezet elleni több ország rendőrsége által összehangolt akció során tartoztatták le.

Teljes titokban hozta Magyarországra tavaly tavasszal a Terrorelhárítási Központ Kaleta Gábor perui magyar nagykövetet, aki egy nemzetközi gyermekpornográfia hálózat lefülelésekor került a hatóságok látókörébe

- írta meg az Index.

Úgy tudjuk, Kaleta elfogása összefügg egy olyan nemzetközi rendőrségi művelettel, amelyet a spanyol rendőrség irányított és több országot érintett, ezért az Europol is segítette a nyomozást. A rendőrségi művelet során Szíriában, Pakisztánban, Olaszországban, Indiában, Franciaországban, Guatemalában, az Egyesült Királyságban, Peru, Ecuadorban és Costa Ricában is vettek őrizetbe gyanúsítottakat.

A Külgazdasági-és Külügyminisztérium rövid közleményben reagált az index.hu megkeresésére:

Kaleta Gábor nagyköveti megbízatását a külügyminiszter javaslatára a köztársasági elnök 2019. április 1. dátummal megszüntette. Így további információval nem tudunk szolgálni.

 

mti_kkm

A képen Szijjártó Péter 2017. októberében Kaleta Gábor perui nagykövettel (a kép baloldalán),  valamint Guillermo Molinari perui oktatási miniszterhelyettessel nyitja újra Limában a magyar nagykövetséget.

(Fotó: MTI/KKM)