Az megvan, hogy 32 stadion épült tíz év alatt Magyarországon, 350 milliárd forintból?

És legalább ennyi kórház is. Ja, az nem.

A magyar futballeredményesség szempontjából különösen szürreális adatot a Blikk számolta ki. Mint írják, az összeg a profi focicsapatok arénáira szánt pénzt fedezi, a kisebb pályák, az edzőközpontok és az ezekhez tartozó épületek nincsenek benne.

A Fradi otthonául szolgáló Groupama Aréna pl. 19,5, a székesfehérvári Sóstói stadion 18,1, a szombathelyi Haladás-stadion pedig 17,4 milliárd forintba került.

A 32 létesítményből anyagi szempontból is kiemelkedik az újonnan felhúzott nemzeti stadion, a 67 155 fő befogadására alkalmas Puskás Aréna, amelyet nettó 150 milliárd forintból építettek fel.

Viszont semmi pánik, mert Fürjes Balázs, az építést felügyelő, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár elmondta, hogy az építményt nem csupán futballmérkőzésekre használják majd.

A legkevesebb talán futballesemény, hat-nyolc-tíz mérkőzés lehet itt egy esztendőben, bízom benne, hogy közben fogadásokból, konferenciákból, kulturális eseményekből és koncertekből minél több. Minimum a nullszaldós, majd a nyereséges működés elérésében hiszünk – fogalmazott.