HattyúDAL: a kutya sem kíváncsi a „köz”tévés gagyira

A nézettségi adatok csúnya bukásról tanúskodnak.

Hogy csak egy példát említsünk, a Super TV2-n, vasárnap délután sugárzott magyar rajzfilm, a Ludas Matyi sokadik ismétlése is simán lenyomta a propagandacsatorna szombat esti „csúcs”produkcióját, a Dalt, ami a 18-49 évesek között, vagyis a kereskedelmileg kiemelten fontos korosztályban nem fért be a hét legnézettebb száz televíziós műsora közé, de a teljes lakosság körében is mindössze a 93. helyre tudtak felkapaszkodni.

A hétvégét egyébként - mondhatni a megszokott módon - ezúttal is az RTL Klub nyerte. Az álarcos énekes című, vasárnap este sugárzott adás első részét a 18-49 korosztályban például közel félmillióan látták, a teljes lakosság körében pedig 1,3 millióan.

Ez az a műsor, amit egy másik kormánypárti csatorna, a TV2 szinte úgy ahogy van, lekoppintott…

Visszatérve a Dal lebőgésére, a bukta cseppet sem meglepő, elég, ha csak felidézi magában az ember a rendkívül színvonalas - a NER csótányával és egy másik orbánista csatlóssal fémjelzett - zsűri szekunder szégyent kiváltó előadását.

Igen, ők keresik erős és büszke hazánk legjobb dalát (meg leginkább önmagukat...). „Az idő oly gyorsan száll…”. Felettük a jelek szerint speciel már el is szállt.