Schmidt Máriának és Bencsik Andrásnak: nyári viharok, és tavasz februárban

475-ször kellett intézkednie a katasztrófavédelemnek a hétfői viharos szél miatt, ami országszerte fákat döntött ki, és épületeket rongált meg. Ezt megfejelve február eleje óta gyakorlatilag tavaszi időjárás van, olykor dörgéssel, villámlással járó nyári viharokkal. De ez csak "klímahiszti", nem?

Miközben a kormánypárti „trösztök” klímahisztiről beszélnek, a tavalyi volt a legmelegebb év Magyarországon. Miközben Schmidt Mária a szavakat sem érti, február elején 10-18 fokos hőmérsékleteket mértek országszerte. Miközben Stefka István szerint "klímalobbisták gyújtották fel Ausztráliát", a Ciara ciklon még a Balatont is megdöntötte.

S miközben Bencsik András szerint az Amazonas nem is olyan nagy, Ausztráliában pedig a klímaharcos zöldek miatt gyulladt ki az erdő, februárban rekord magas hőmérsékletet mértek az Antarktiszon.

Szerintetek egy, a klímaváltozás miatt bekövetkező globális katasztrófa esetén, ki mentené először mindenki mást eltaposva a rémült seggét? Katasztrófafilmekben gyakran találkozni a fenti a karakterekkel. Csak már ott is hatalmas klisé.