Telitalálat: Táboroztatással közeledne a fiatalokhoz és formálná a tudatukat a Fidesz

A szent cél pedig nem más, mint az "egészséges, keresztény, nemzeti értékek és jövőkép elmélyítése, és a tudatformálás".

A kormány a fiatalok lelkének megszólítását is célzó új, 16-18 éveseknek szóló táboroztatási programja, a Vándordiák 10 000 nem nyilvános tervezetét a Magyar Hang közölte.

Miután belátták, hogy komoly problémával küzdenek, ami a fiatalok megszólítását illeti - ami nem csoda, hiszen Orbán 10 éve a strómanjai (vagyis saját maga) minél nagyobbra hizlalásán és a hatalma fenntartását biztosító szavazói hülyítésén kívül semmi mással nem foglalkozik - a Magyarságkutató Intézetre bízták a nemes feladatot.

A megszólítás egyik jól kitervelt eszköze pedig a Vándordiák 10 000 táboroztatási program lett.

Most mit röhögsz?

Kósa Lalival például simán szavalhatnak, persze csak szigorúan ellenőrzött szövegeket, egyenruhában, a reggeli - Semjén által vezetett - imát követően. Délben Németh Szilóval főzőcskézhetnek, majd ezt követően elsajátíthatják tőle a haditudomány csínját-bínját, hogy az esti takarodó előtt megnézzenek, egy Sorosról, migránsokról és Orbánról szóló több részes oktatófilmet, amit Kovács Zoltán vetít.

"Komolyra" fordítva a szót, a portál ismertette a program részletes céljait, melyek a következők:

Megerősíteni az anyanyelvű kultúrában élő fiatalok nemzeti identitását, kulturális elköteleződését, egészséges nemzeti jövőképét,

Nemzeti identitás megerősítése: magyar hazaszeret, patriotizmus erősítése nemzeti tartalmú programokon keresztül (magyar teljesítmény, történelem, hagyományőrzés, kultúra, identitás bemutatása),

Keresztény, nemzeti értékek elmélyítése, tudatformálás,

Fiatalok lelkének megszólítása,

A táborban megkapott identitás/érdeklődés fenntartásának kidolgozása/biztosítása.

Előre, ifjak...! Gyaníthatóan az említett korosztály, és a fiatalok úgy egyébként egy jottányival jobban értékelnék ennél, ha nem egy olyan kormánya lenne ennek az országnak, amelyik szembeköpi őket azzal, hogy lezülleszti az oktatást, semmibe veszi a tanárokat, alacsonyan tartja a béreket, csak látszatintézkedésekkel "segíti" a lakhatásukat,  vagyis olyan jövőképet tár eléjük, amely egyetlen irányba tereli őket: külföldre. 

Mindenesetre, ha ez a kormány nagy terve a fiatalok megszólítását illetően, akkor úgy el vannak veszve, mint Orbán egy fitneszteremben vagy mint Mészáros Lölő egy könyvtárban.