A fideszes "civilek" feljelentése miatt nyomoznak Niedermüller után

Közösség elleni uszítás megalapozott gyanújával nyomozást rendeltek el Niedermüller szavai miatt.

A Fidesz-közeli Civil Összefogás Fórum-Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány tegnap közölte, hogy a

BRFK „arról tájékoztatta a CÖF-CÖKA képviseletében eljáró Lomnici Ügyvédi Irodát, hogy a 2020. január 31-én tett feljelentésünkben megjelölt közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja alapján a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el Niedermüller Péter kijelentésével kapcsolatosan”.

Ez a közlemény pedig - amellett, hogy Niedermüller Péter személye sok szempontból szintén visszataszító - egyszerre több ponton szórakoztató.

1. Lomnici Ügyvédi Iroda. Arról a Lomnici-féle "ügyvédelemről" van szó, aki az M1-en többnyire úgy szokott szakérteni, hogy a propagandagépezet csicskái a szájábaszakértik a szavakat. Ja, meg az a Lomnici, aki kampányrendezvényen megszakértett már olyat is, hogy fertőző rákot hoznak a migránsok. Egyik legnagyobb szakértelme pedig az volt, mikor elmondta, miért nem jó az Európai Ügyészség.

2. Közösség elleni uszítás bűncselekményének megalapozott gyanúja. Ha ez megalapozott, a Fidesz politikusai vagy pl. a Sajtóklub munkatársai ellen is rögtön nyomozást kell(ene) elrendelni.

3. Szerdán - három héttel a kijelentés elhangzása után - még garázdaság bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt jelentette fel Niedermüller Pétert a Civil Összefogás.

Ebben összességében ugyanakkor nincs semmi meglepetés. Mindig szeretjük, amikor a CÖF megnyilvánul. Mindet el lehet tenni "humorosba".