Jobbik: A TAO-támogatásból részesülő futballklubok támogassanak egy általuk választott egészségügyi intézményt

Ennek a javaslatnak gyaníthatóan még a Fidesz-hívők között is jelentős számú szurkolója akad(na), ha egyáltalán értesülnének róla. Az ellenzéki párt elképzelése szerint a csapatok minden mérkőzés után fizetnének, méghozzá üres székenként 500 forintot. Az országban minden egyes intézményre ráférne ez a fajta támogatás.

A jobbikos Rig Lajos Országgyűlés felé benyújtott javaslatában kifejti, hogy a magyar fociba pumpált brutális támogatások hatására egyáltalán nem emelkedik a nézőszám.

A szurkoló nem a stadion állapota, hanem a gyenge színvonal miatt nem jár ki magyar focimeccsre.

- jegyezte meg Rig, aki szorgalmazza, hogy

az egészségügyi intézmények pénzügyi helyzetének javítása érdekében, olyan jogszabályt alakítsanak ki , hogy az a labdarúgó sportszervezet, amely a magyar labdarúgó-bajnokság legfelsőbb osztályában játszik, és amely az adott szezonban TAO-támogatásban részesül, azon hivatalos mérkőzései kapcsán, amelyre jegyet értékesít, az el nem adott belépők (üresen maradt székek) után 500 forint támogatást fizet az általa kiválasztott egészségügyi intézménynek.

A képviselő rámutatott arra is, hogy az Eurostat adatai szerint Orbánék több pénzt költöttek a sportra, mint felsőoktatásra vagy gyógyászati segédeszközökre.

A NB I-es klubok rendre ürességtől kongó lelátóit látva jelentős bevételre tehetnének szerint az egészségügyi intézmények.

Persze meglehetősen kevés az esély arra, hogy a javaslatot támogassa a Fidesz, hiszen az egészségügy állapotának javítása továbbra sem szerepel a programjaik között.