22. évértékelőjét tartotta Orbán Viktor: Migránsok helyett saját magyar gyerekek!

Fájdalmas órán van túl, aki meghallgatta Orbán évértékelő beszédét, ami végül 100 év értékelése lett. Aki nem látta, az sem maradt le semmiről.

Beharangozóként egy csodálatos videót is láthattunk arról, hogy 1999-től kezdve Orbán miként szónokolt híveinek. Persze, nem idézetekkel, hanem zenei aláfestéssel, hiszen az idézetek között valószínűleg annyi lett volna az ellentmondás, hogy a már a Soros-ösztöndíja óta Orbán pályafutását imákkal kísérő Marika néni Orion tévéjében is kifüstölt volna a képcső. Úgyhogy ez lett:

Ennyit a beharangozóról. Az évértékelő elemzése se nagyon ér meg több bekezdést, újdonságot nem tartalmazott a szokásos Marika néninek szóló gyépés kommunikációs paneleken kívül.

Balog Zoltán vezette fel a kormányfőt, aki rögtön kijelölte az irányt: A nemzeti keresztény polgári közösséghez tartozni életforma. (Ezek ők és a fideszesek.) Joguk van fehérnek, kereszténynek, heteronak lenni. 

Aztán jött Orbán:

- Nem 2019-től, annál sokkal messzebbről, Trianontól indított. Nagy bejelentés következett 7 percben: Magyarország még mindig él! Köszönjük.

- A 100 év után 10 évet értékelt. Az elmúlttízévet megelőző elmúlttízévet: 10 éve vége lett a rémkormányzásnak és jött a nemzeti kormány, az ország a csőd szélén állt, de ők megmentettek miket.
Keresztény nemzeti alkotmányunk is lett Schmidt Pálnak köszönhetően (?). Vivát, vivát, vivát - mondta Orbán. Most már minden tökéletes.

- Orbán szerint Európa elfelejtette a keresztény tanításokat. Még szerencse, hogy ők (Orbán és a Fidesz) emlékezteti őket arra, milyen a jó keresztény ember.

- Migránsok helyett saját magyar gyerekek vannak/lesznek. Nekik köszönhetően.

- Nemzeti konzultációra épülő kormányzás van. Ebben nem hitt senki, csak ők, és lám, igazuk lett. Mert ugye minden jó ebben az országban jelenleg, ehhez pedig a nemzeti konzultáció is hozzájárult.

- A volt kommunistákból álló kormányzás (Gyurcsányék) liberalizmussal vitte csődbe az országot. Nincs is olyan, hogy liberális, csak kommunista. A liberális nem más, mint diplomás kommunista – mondta egy volt kommunistáktól hemzsegő volt liberális párt elnöke. Alighanem ez volt a beszéd csúcspontja.

- Soros György kezében lenne minden, ha ők nincsenek. Soros háromszor akarta kifosztani Magyarországot - mondta a Soros-ösztöndíjas.

- Kis kitérő: Elmúlttízévet megelőző elmúlttízév. 

- 8 nemzeti konzultáció volt eddig. Mutasson bárki ennél különb demokráciát! - szólt a vezér.

- Soros-terv, Soros-hálózat, börtönbiznisz… Szokásos.

- Gyöngyöspata – Soros.

- Orbán megijedt, hogy amit mond, nem foguk elhinni. És tényleg nem:

Az elmúlt 10 év volt az elmúlt 100 év legsikeresebb 10 éve. Nem vicc. Tényleg ezt mondta. Szó szerint.

- Nemzeti hadsereg nélkül nincs is ország. Nekünk olyan hadsereg kell, amely képes megállítani a kívülről jövő támadásokat. És ugye amióta a Fidesz van, van az is.

- Megtanultuk, hogy ha Brüsszelből megbarackoznak minket, az nem olyan nagy dolog. Ezt így mondta. Kb. annyi értelme lehet, mint a fentieknek. 

- Fenyeget a klímaválság, a demográfia válság, és az európai gazdaság is szarban van. Aranykor hirdetése helyett riadót kell fújnia. A klímavédelem politikai divattá vált, pedig cselekedni kéne. Ő cselekszik.

- Családvédelmi akcióterv. Babaváró. Tök jó, hogy a hitelhez nagyon sokan hozzájutottak. Nagycsaládos autóvásárlásért is sorban állnak. Bölcsődéket építenek. Csak gyerek nem születik több. Bár ezt nem mondta. Ez csak tény. Ja: a házasságkötések  a csúcson vannak. 

- Baljós árnyak is vannak: Az EU megállt. Az ő bajuk a mi bajunk is. 2020-ban intellektuális és gazdasági kihívás elé nézünk. A munkahelyeket meg kell védeni.

- Véget ért a kampány. Most kormányzás van, országépítés. Azért szót ejtett az "ellenfeleiről" is:

Lebegjünk mint a pillangó, szúrjunk mint a méhecske - üzente a 2022-es választási kampányra, miközben jókat nevetgélt az ellenzéken.

- Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Konklúzió: Orbán tehetségét megint elismerhetjük. Nem tudunk még egy olyan politikust említeni, aki így tud a semmiről egy órát beszélni. Akarom mondani: olvasni. Csak mert, papírból olvasott végig.