„Orbán Viktor akkora zöld fordulatot vett, mint amennyire kommunistából liberális, majd álnemzeti lett”

Tette mindezt néhány hónap alatt. Nunkovics Tibornak már kedden sikerült összehoznia a hét legütősebb beszólását.

A Jobbik politikusa Orbán váratlan fordulatára reagált, méghozzá egy elég erős közleményben:

Klíma-migránsok, azaz "kligránsok" fenyegetik Magyarország déli határát!

Legalábbis csak ezzel magyarázható az a jelenség, hogy Orbán Viktor pár hónap elteltével akkora zöld fordulatot vett, mint amennyire kommunistából liberális, majd álnemzeti lett. Mindezek alapján elképzelhető, hogy a klímaváltozást az illegális migránsok akarják zsebeikben elrejtve Magyarországra hozni. Természetesen mindezt Soros György és hálózatának megbízásából.

Komolyra fordítva a szót nemes egyszerűséggel álságos és hiteltelen a kormány és Orbán Viktor zöldfordulata, hiszen nem is olyan rég még ellenzéki hisztériakeltésnek, illetve "klímahisztinek" nevezte a klímaváltozás elleni küzdelmet. Minden bizonnyal a NER nagyon jól látja azt, hogy a társadalmunk egyre tájékozottabb és tudatosabb környezetünk és élővilágunk védelme, valamint fenntarthatósága tekintetében. Orbán Viktorék most erre a vonatra próbálnak felülni, azonban mára annyira hiteltelenek lettek ebben a kérdésben, hogy még megkapaszkodniuk sem sikerül a szerelvény hátuljában.

Nunkovics hiteltelennek nevezte azt a klímavédelmi akciótervet, melyet a miniszterelnök évértékelőjén lengetett be, mint mondta, gyakorlatilag egy az egyben olyan ellenzéki javaslatokról van szó, melyeket a Fidesz korábban lesöpört.

Valóban meglehetősen átlátszó Orbán hirtelen vett irányváltása, amit még sokan a kormánypártból sem igazán éreznek, gondoljunk csak a „bozóttüzes” Kósára, Bencsikre, vagy éppen Schmidt Máriára gondolni, akik nemhogy a helyzet fontosságát, de még a hozzá kapcsolódó szavakat sem értik.