Köszönik a jeruzsálemi ferencesek, hogy 66 milliót adott nekik Orbán

A múzeumuk bővítéséhez kellett a pénz. A Fidesz-KDNP pedig adott.

Köszönetet mondott a magyar állam által a jeruzsálemi Terra Sancta Múzeum bővítéséhez biztosított anyagi segítségért Franceso Patton, a Szentföldi Ferences Kusztódia vezetője Orbán Viktor miniszterelnöknek - tájékoztatta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

Emlékeztetett, hogy a kormány decemberben döntött arról, hogy e célra a Hungary Helps Program keretében 66 millió forint támogatást nyújt a Kusztódiának a keresztény közösségek megsegítése és az egyetemes keresztény örökség védelme jegyében.

Levelében Francesco Patton őszinte háláját fejezi ki Magyarország kormányának "nagylelkű adományáért", amelyet a jeruzsálemi Terra Sancta Múzeumnak nyújtott. 

Ugyan erre nem emlékeztetett Havasi Bertalan, de én például emlékszem rá, hogy 2019 májusában egy 9 gyerekes zsámboki család kért segítséget közvetlenül Orbántól, mivel - bár a Fidesz ugye megoldotta a devizaproblémát - éppen kilakoltatásra vártak. A kormányfő nevében a Levelezési Osztály válaszolt: 

No, nem azt, hogy tessék itt van 66 millió, hanem azt, hogy bocsi, nem segíthetünk, de azért "minden jót"! Igaz, ami igaz: Zsámbok nem a Szentföld...