Egy KDNP-s és egy Mi hazánkos szerint el kell gondolkodni az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásáról

Micsoda egyetértés!

Mint ismeretes, az ügyhöz kapcsolódó, rabok kártérítésének lehetőségét éppen a Fidesz szavazta meg, majd később kiderült az is, hogy a börtönbizniszen Fidesz-közeli ügyvédi iroda kaszált a legtöbbet.

Arról, hogy

El kell gondolkodni a strasbourgi bíróság hatályának felfüggesztésén, az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásán

- a kisebbik kormánypárt egyik jeles képviselője, Vejkey Imre a börtönzsúfoltsági kártalanításokkal kapcsolatos visszaélések megszüntetéséről szóló törvényjavaslat általános vitájában beszélt.

Minderre szerinte azért van szükség, mert globális, hatalmi érdekek, csoportok irányíthatnak. Vejkey indoklásában a „börtönbizniszt” érintő ügyekkel kapcsolatos strasbourgi ítéletekkel, és a migrációval kapcsolatos emberi jogi bírósági döntéseket említette.

Érdekesség, hogy szavai egybecsengtek a Duró Dóra által elmondottakkal, a KDNP-hez hasonlóan a szó szerint szintén mérhetetlen népszerűséggel bíró Mi Hazánk elnökhelyettese is kiléptetné hazánkat „a strasbourgi bíróság fennhatósága alól”.

Ha ez megtörténne, gyaníthatóan kevesebb pert vesztene az állam a börtönviszonyok miatt. Nos, ez is egyfajta összefogás...