„Nyomorúságos pótlék”: A PDSZ is reagált arra, hogy a kormány 10 százalékkal emeli a tanárok bérét

Közben Kásler nagyot ment a Kossuth Rádióban. Többek között arról is beszélt, hogy ősztől már az új alaptanterv szerint taníthatnak az iskolákban, és szerinte csekély volt a NAT ellen tiltakozók száma. Mondjuk ő azt is komolyan gondolja, hogy a Tízparancsolat betartásával a halálos betegségek nagy része elkerülhető.

Arról, hogy Kásler milyen büszke a pedagógusok bérének 10 százalékos emelésére, itt írtunk. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete ugyanakkir sajnos közel sem ennyire elégedett, közleményükben kifejtették, hogy

A kormány nyilván érzi, hogy az oktatási dolgozóknál a NAT-nak nevezett fércmunka bevezetése az utolsó csepp volt a pohárban. Nyomorúságos, béremelésnek álcázott pótlékkal próbálják kiszúrni az egyre dühösebb ágazati dolgozók szemét…A kormány szándéka egyértelmű: az intézményvezetők lekötelezésével próbálja lenyomni a torkunkon a kifizetetlen túlórákat, az elfogadhatatlan fércmunka NAT-ot, az iskolai erőszakra adott impotens válaszokat.

Szerintük a

10 százalékos pótlék nem béremelés, és nem is egyértelmű, mihez képest 10 százalék. Úgy tudják, az intézményvezetők és helyetteseik ugyanakkor közel 100 százalékos pótlékemeléssel számolhatnak. Így kívánja megosztani a kormányzat az elégedetlenkedőket.

A Szakszervezet követeli, hogy a béreket a mindenkori, és ne a 2014-es minimálbérhez igazítsák, a sok éves elmaradás miatt pedig egyszeri, 60 százalékos emelést akarnak. A szakszervezet eddigi öt sztrájkkövetelése pedig hétfőn kiegészült egy hatodikkal:

Vonják vissza a Nemzeti Alaptanterv ebben az évben megjelent változatát!

Arról az alaptantervről van szó, amit Kásler szerint kevesen kritizáltak:

Soha nem tudjuk elérni, hogy mindenki elégedett legyen, de ez a tanterv a jelenlegi adottságok alapján készült, és lényeges továbblépést jelent az előző tantervhez képest.

- jegyezte meg ma reggel a Kossuth Rádióban a miniszter, és nem szakadt rá a plafon.Orbá