5 milliárd vándorolt Tiborczék köreihez a turisztikai ügynökségtől, ahol Orbán Ráhel tanácsadó

Családban marad.

Nettó 5 milliárd forintos megbízást kapott a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től, pontosabban az ahhoz tartozó társaságoktól az Eubility Group Tanácsadó Kft. Ez a cég már eddig is milliárdos éves árbevételt produkált, tulajdonosai erős szálakkal kötődnek a NER-hez, a hírekbe pedig azzal kerültek be korábban, hogy kétes körülmények között jutottak szuper olcsó állami hitelhez és földekhez - írja a 24.hu.

A lap szerint a turisztikai fejlesztésekhez kapcsolódó projektkoordinációra már meg is kötötték a szerződést, a teljesítés helyszíne az Egyesült Arab Emírségek, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria lesz. Az eredményhirdetés szerint

olyan termékfejlesztések, látogatómenedzsment-kialakítások, keresztpromóciók és márkaépítések valósulnak meg, melyek által a turisztikai hatás maximalizálhatóvá válik.

A kusza céghálók egészen Tiborcz Istvánig, a miniszterelnök vejéig érnek. Ez pedig nem meglepő annak fényében, hogy amúgy Orbán Ráhel és köre találja ki Magyarország turisztikai imázsát, a turisztikai ügynökség tanácsadójaként. 

Nem ez az első zsíros megbízás, ami Tiborcz közelében landol, tavaly versenytárs nélkül, egyszereplős közbeszerzésen nettó 1,9 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzést nyert el a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.-től az Ész-Ker Zrt. A cég a volt Tiborcz-érdekeltségnél, az Elios közbeszerzéseinél is közreműködött, olyan tendereknél is, amelyeket az EU csalásellenes hivatala, az OLAF súlyosan problémásnak látott.

Nerisztánban ez a megszokott mechanizmus.