Találós kérdés: Hányszor riad meg egy héten Budai Gyula a börtönbiznisztől?

Budai Gyula olyannyira jól végezte a munkáját egész karrierje során, hogy 2017-ben felfedezte, hogy "százmilliárdos kárt okozott 2002 és 2010 között a szocialista korrupciós gépezet Magyarországnak", de azóta se sikerült felelősségre vonni senkit. A Fideszben jelenleg is több Gyurcsány és "elmúltnyolcév" felelőst fizetnek adóforintokból, köztük volt az egykori elszámoltatási kormánybiztos is, aki senkit nem számoltatott el. Most azonban új kihívás elé néz: a börtönbizniszről beszél munkaidejének legalább 99,99 százalékában.

Valószínűleg nem sokan lennének képesek Budai Gyulához hasonló karrierívet bejárni, ezért a földi halandóknak mutatnánk, hogyan telnek mostanában a nagy elszámoltató napjai:

- Luxuséletet élnek a börtönbizniszből baloldali és a Soros-hálózathoz tartozó ügyvédek - mondta Budai Gyula szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

- A börtönbizniszről szóló keddi parlamenti szavazáson kiderült, hogy a baloldal ismét a bűnözők és a Soros-hálózat oldalán áll - mondta keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

- A börtönbizniszről lefolytatott parlamenti vita egyértelműen bebizonyította, hogy a baloldal a börtönbiznisz oldalán áll, falaz a bizniszben érintett balliberális és a Soros-hálózathoz tartózó ügyvédeknek - mondta hétfőn a parlamentben, napirend előtti felszólalásában.

- A baloldal a börtönbiznisz oldalán áll, falaznak a börtönbiznisznek és az azon nyerészkedő baloldali ügyvédeknek, Soros-szervezeteknek és bűnözőknek - mondta február 21-i budapesti sajtótájékoztatóján.

Bár ezen a héten nagyon nagyot ment Gyula, a téma nem most kezdte csak foglalkoztatni:

- A Fidesz továbbra is követeli, hogy az ügyvédek hozzák nyilvánosságra, mennyit kerestek a börtönbizniszen - mondta február 1-i sajtótájékoztatóján.

- Rátelepedtek és üzletággá fejlesztették a fogvatartottak és elítéltek kártérítési rendszerét a "balliberális körökhöz és a Soros-hálózat által finanszírozott" ügyvédi irodák - mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában, január 26-án.

- A Fidesz szerint nagyon fontos lenne, hogy a "balliberális körökhöz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédek" elárulják, "mennyit kaszáltak a börtönbizniszen" - mondta január 25-én, sajtótájékoztatón.

Kicsit félek nem megalapozott kijelentést tenni, de szerintem Budai Gyula úgy véli, a börtönbiznisznek köze van a baloldalhoz és Soroshoz. (Amúgy a "börtönbiznisz" lehetőségét a Fidesz szavazta meg, és az ő haverjuk is szépen keresett rajta.)