Az Origó elárulta, ki a "tipikus szereplő" a börtönbizniszben

Tanult a Soros-egyetemen, a CEU-n, majd dolgozott is Sorosnak.

Félmilliárdnál is többet keresett elítélt bűnözők jogi képviseletéből Fahidi Gergely ügyvéd. Fahidi karrierje tipikus a börtönbiznisz szereplői között: tanult a Soros-féle CEU-n, dolgozott a szintén az amerikai milliárdos által finanszírozott Helsinki Bizottságnak, és több mint 20 éven át a HVG-nek is a munkatársa volt - írja az orbánista "lap".

Te tudsz még ilyen "tipikus karriert"?

A Soros György által alapított egyetemen, a CEU-n szerzett PhD-fokozatot 2001-ben pl. Kovács Zoltán. De ugye nem mondunk újat azzal se, hogy a fél Fidesz Soros pénzén alapozta meg a karrierjét.

Orbán Viktor 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, 1989 szeptemberétől pedig az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta. Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen 1986-87-ben Szájer József, de Németh Zsolt volt külügyi államtitkár 1987-88-ban ugyancsak ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban.

Schmidt Mária hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozására ­1985-ben. Kövér László 1987-1988 között kutathatta Soros-ösztöndíjjal a közép-európai társadalmi mozgalmakat. ­Deutsch Tamás a részben Magyarországon, részben Angliában működő, kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos „menedzseriskola” hallgatója volt 1989-ben. A teljesség igénye nélkül.

Semmi különös, csak tipikus fideszes karrier.