III/II-es tiszt, majd fideszes államtitkár lett, most több százmillió forintnyi közpénzhez juthat

A Magyar Turisztikai Ügynökség már eddig is 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott Tasnádi László cégének - írta meg a 24.hu.

A lap szerint a vállalat nem éri be ennyivel, összesen 286 milliót szeretnének kapni a tervezett beruházásokhoz.

Tasnádi egyébként a legtöbb fideszeshez hasonlóan „volt már minden”, a rendszerváltás előtt például III/II-es tiszt, utána pedig Pintér Sándor bizalmasa. Így lett rendészeti államtitkár, a Fidesz égisze alatt.

Az egykori kommunista állambiztonság tisztjének érdekeltsége, a Becsali Gasztro Kft. a 24.hu szerint egyedi támogatást igényelt a Becsali Panzió fejlesztésére, amit Balatonlellére terveznek, ahol egyébként már van egy Becsali Csárda, aminek a tulajdonosa Tasnádi László. Az előkészítési szakaszban járó projektre még tavaly októberben simán megkapták a már említett 15 millió forintot.

Szerinted hozzájut több százmillió közpénzhez az egykori III/II-es, aki 98 után a rendőrség belső elhárításának helyettes vezetője, majd az APEH Bűnügyi Igazgatóságának vezetője is volt, hogy aztán 2014-ben rendészeti államtitkárrá nevezzék ki, 2016-ban pedig Áder János még elő is léptesse - éppen az 1956-os forradalom 60. évfordulóján - vezérőrnagyból altábornaggyá?

Borítókép: A köztársasági elnök rendőr altábornaggyá nevezi ki Tasnádi Lászlót a Sándor-palotában (Bruzák Noémi/ MTI)