A Magyar Nemzet arról ír, hogy Orbán is részt vehetett az illegális migráció feltételeinek megteremtésében

A lap konkrétan a Soros-hálózatot és az SZDSZ-t említi a felelősök között, de a nem agymosottak többnyire tudják, hogy Orbán lelkes liberálisként mindkettővel kiváló kapcsolatot ápolt. Ráadásul a Fidesz ugyanúgy támogatta a genfi menekültügyi egyezmény aláírásakor életbe léptetett földrajzi korlátozás feloldását, ami a fideszes Magyar Nemzet szerint Soros és az SZDSZ műve. És ami szerintük megteremtette az illegális migráció feltételeit.

A Soros-hálózat az SZDSZ-szel együttműködve már az 1990-es években megteremtette az illegális migráció feltételeit a liberális ihletésű menekültügyi törvény kilobbizásával. Az 1990-es években a szocialista–szabaddemokrata vezetés a Soros-hálózat segítségével eltörölte a földrajzi korlátozást, amelynek értelmében addig csak Európából érkező menekültek befogadására volt kötelezhető Magyarország - írja a lap.

Az orbánistává züllesztett Magyar Nemzet egy Tűzfalcsoport.blogstar.hu (??? - a szerk.) oldalon megjelent cikkre hivatkozik, ami megemlíti, hogy a milliárdos spekuláns a rendszerváltozáskor alaposan „bevásárolta” magát az SZDSZ-be, s a hazai Soros Alapítvány vezetőinek többsége a pártban is jelentős tisztséget viselt.

Kuncze Gábor és Világosi Gábor neve is feltűnik az oldal által az alapítvány egykori honlapján talált listán, amely a szervezettel szoros kapcsolatot ápoló személyeket sorolja fel. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy már jóval a menekültügyi törvény megalkotása előtt szívességeket tettek a Soros-hálózatnak - írják.

Szerintük Kuncze azzal kapcsolatban is reményét fejezte ki, hogy a Horn-kormány elfogadja a menekültügyi törvény koncepcióját, majd hozzáteszik, hogy nem sokkal később az Országgyűlés el is fogadta a szélsőliberális ihletésű jogszabályt, amely kitárta hazánk kapuit az idegenek előtt.

És akkor nézzük meg, mit mondott 1997-ben a szintén Soros-ösztöndíjas, fideszes Németh Zsolt a "szélsőliberális ihletésű jogszabályról":

NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Való igaz, Magyarország elsõként csatlakozott a genfi egyezményhez 1989- ben, és akkor ez nemzetközi hírünket öregbítette. Mára abba a helyzetbe kerültünk azonban, hogy valóban sereghajtókként tartjuk fönn a területi korlátozást. Európában Málta, Madagaszkár, pontosabban Törökország és Monaco tartja még fönn a területi korlátozást. Ez mindenféleképpen egy anakronizmus.

Nem csupán erről van azonban szó. Mi, magyarok tudjuk, hogy milyen menekültnek lenni, az elmúlt években több százezer határon túli menekült, illetőleg közép-európai menekült érkezett Magyarországra, és tudjuk a különbséget aközött is, amit illegális migránsnak és menekültnek szokás nevezni.

Manapság sokan félnek attól, hogy ha feloldjuk a területi korlátozást, akkor ez meg fogja növelni az illegális migránsok számát Magyarországon. Én azt hiszem, hogy ez a veszély nem fenyeget. Nem a területi korlátozás feloldása és a területi korlátozásnak a kérdése az, amivel az illegális migrációt korlátozni kell - Nyugat-Európa ezt felismerte -, hanem erre vannak nagyon hatékony eszközök. Nyilvánvalóan ezekről fogunk a menekültügyi törvény kapcsán beszélni.

Tehát az illegális migrációt komolyan kell venni, komoly gátakat kell az illegális migráció elé gördíteni, de a területi korlátozás fenntartása a genfi egyezménnyel kapcsolatban anakronizmus, és ezért a Fidesz-Magyar Polgári Párt is támogatja, hogy a területi korlátozást oldjuk föl.

Tehát, hogy mindenki értse: A Fidesz ugyanúgy támogatta a genfi menekültügyi egyezmény aláírásakor életbe léptetett földrajzi korlátozás feloldását. Ami a fideszes Magyar Nemzet szerint Soros és az SZDSZ műve. És ami szerintük megteremtette az illegális migráció feltételeit.

Persze, erről egyetlen betűt sem írnak le az orbánista lapban, ahogy arról sem, hogy Orbán 1988 áprilisától a Soros Alapítvány pénzéből gründolt Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt, 1989 szeptemberétől pedig az alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta.

Soros-ösztöndíjjal tanult az Oxfordi Egyetemen 1986-87-ben Szájer József, de az emlegetett Németh Zsolt volt külügyi államtitkár 1987-88-ban ugyancsak ösztöndíjasként politikaelméletet hallgatott az oxfordi St. Antony's College-ban.

Továbbá Schmidt Mária hároméves kutatási ösztöndíjat nyert a Soros Alapítványtól a magyar zsidóság XX. századi történelmének tanulmányozására ­1985-ben. Kövér László 1987-1988 között kutathatta Soros-ösztöndíjjal a közép-európai társadalmi mozgalmakat. ­Deutsch Tamás a részben Magyarországon, részben Angliában működő, kifejezetten a Fidesz és az SZDSZ ifjú reménységei számára szervezett hat hónapos „menedzseriskola” hallgatója volt 1989-ben. 

Ja, s nem mellékesen 1992-ben Orbánt a Liberális Internacionálé alelnökévé választották, majd 1993-ban a szervezet végrehajtó bizottságának tagja lett. Orbán a '90-es években abszolút liberális elveket vallott, az évtized elején ráadásul a Fidesz szorosan együttműködött az SZDSZ-szel.

Vagyis, a Magyar Nemzet tulajdonképpen arról számolt be, hogy ők mind előkészítői voltak az illegális migrációnak.