Nem szakadt le az ég: A Fidesz szerint "egymillió család otthonát mentették meg 2010 óta"

Tízezreket meg hagytak kilakoltatni, földönfutóvá válni.

Legalább egymillió család otthonát mentették meg azok a kormányzati döntések, amelyek 2010 után léptek életbe a devizacsapda megszüntetése érdekében - mondta Fónagy János nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

És nem csak ezt volt pofája kimondani, hanem még "elmúlttízevetmegelőző"  "elmúltnyolcévezett" is egy kicsit.

A korábbi kormányzat, Gyurcsány Ferencék cserbenhagyták az embereket, megszüntették az első Orbán-kormány otthonteremtési programját, elvették az otthonteremtési kedvezményeket, segítség nélkül hagyták az otthonteremtőket, és kockázatos devizahitelbe hajszolták a társadalmat - jelentette ki.

Szerinte 2011 óta több mint 154 ezer ember menekült meg többmilliós hiteltartozásától úgy, hogy bérlőként továbbra is az otthonában maradhatott.

Na, és akkor nézzünk még pár egyéb adatot:

Emlékszel még arra, hogy 2019 májusában a kormánypárti képviselők bojkottja miatt elmaradt az egyre súlyosbodó lakhatási válság miatt összehívott rendkívüli parlamenti ülés? Majd, a nyáron a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara adatai alapján az is kiderült, hogy áprilisban és májusban összesen 904 alkalommal került sor az országban végrehajtási cselekményre.

Budapesten ellenzéki győzelem kellett ahhoz, hogy a kilakoltatási folyamatok leálljanak, ez pedig bizonyítja, hogy a kormány is tudott volna segíteni, csak éppen nem akart.

Ugyancsak tavaly májusban egy 9 gyerekes zsámboki család kért segítséget közvetlenül Orbántól, mivel - bár a Fidesz ugye megoldotta a devizaproblémát - éppen kilakoltatásra vártak. A kormányfő nevében a Levelezési Osztály válaszolt: nem segíthetnek, de azért minden jót!.

Júliusban elárverezték annak a tiszaújvárosi anyukának a lakását, aki azért nem tudta fizetni a hitelét, mert letépte a karját egy rossz tésztagép és nem tudott dolgozni.

Július végén épp egy 85 éves nénit lakoltattak ki a lányával együtt Gyálon. És még sorolhatnánk. Fónagy János vajon bele tudna nézni ezeknek az embereknek a szemébe, és az arcukba mondani, hogy ők mennyit segítettek? Valószínűleg igen, hiszen a gerinctelenség olyannyira a napi rutinjuk részévé vált a fideszes "honatyáknak", mint másnak a reggeli kávé.