Nemezetek Ligája: Másoknak lehetőség, nekünk újabb biztos kudarc?

Nehéz csoportba került a magyar válogatott, a bizonyítványt pedig már megint előre magyarázzuk. Szerinted hányadik helyen végzünk a csoportban? Szavazás a cikkben!

Miután Amszterdamban kisorsolták a labdarúgó Nemzetek Ligája sorozat következő csoportbeosztását, hazánkat pedig Törökországgal, Oroszországgal, és Szerbiával húzták össze, Marco Rossi szövetségi kapitány jó előre figyelmeztette a magyar szurkolókat, sok jóra ne számítsanak. Persze azért, mint mindig, mindent megtesznek majd hazánk aránylábú fiai.

Számunkra természetesen most a március végén esedékes mérkőzések a meghatározók, hiszen azokon vívhatjuk ki az Európa-bajnoki szereplést, a Nemzetek Ligája második kiírása még a jövőt jelenti. Ami a sorsolást illeti, nem tudok nehezebb ellenfeleket elképzelni azoknál, akiket most kihúztak mellénk. Ha csak azt nézzük, hogy a harmadik kalapból az Eb-résztvevő Törökországot kaptuk, ez önmagában sokat elmond a csoport erősségéről. Három riválisunk, a szerb, a török és az orosz válogatott számít a csoport favoritjának, de mindent megteszünk azért, hogy a B-ligában is megálljuk a helyünket, felnőjünk az ellenfelekhez, ezért pozitívan állok az őszi mérkőzésekhez, és várom az összecsapásokat.

- mondta a héten a tar mester az mlsz.hu-nak.

A lebonyolításról

A Nemzetek Ligájában a 2022-es vb 12 európai pótselejtezős helyéből kettő kel el, melyet a két legjobb olyan csoportgyőztes szerez meg, amely a világbajnoki selejtezőből nem jutott ki automatikusan, vagy nem zárt a szintén pótselejtezőt érő második helyen.

A négycsapatos csoportok küzdelmeit szeptemberben, októberben és novemberben dupla fordulós körben bonyolítják le. Az élvonal négy csoportgyőztese jövő nyáron egy minitornán dönt a sorozat második győzteséről, a címvédő az Európa-bajnok portugál válogatott.

Az ellenfelek ismeretében szerinted hányadik helyen végez a magyar válogatott a csoportjában?

Szerinted hányadik helyen végez a magyar válogatott a csoportjában?
Első! Mert mint minden ebben az országban, a foci is jobban teljesít!
Második. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen!
Harmadik. Talán, ha több stadion lenne, sikerült volna...
Utolsó. Inkább az egészségügyre, az oktatásra kéne költeni.