A kormánypárti szennyportál főszerkesztője gyakorlatilag beismerte: az Origo nem valódi sajtótermék

Gábor László állítólag nem tudja, ki ír és jelentet meg lejárató cikkeket a lapjában. Két dolog lehetséges: A főszerkesztő „úr” hazudik, vagy egyáltalán nincs képben, milyen elvek mentén működik a portálja.

A budapesti II. és III. kerületi Bíróság megszüntette az eljárást a becsületsértési perben, amit Donáth Anna indított az Origo ellen, mivel

Nem vezetett eredményre az adatgyűjtés.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a szervilis orbánistákkal teletűzdelt szennyportál az "Egy fiatal lány állítja, Donáth Anna szexuálisan zaklatta a Sziget Fesztivál után" címmel jelentetett meg még tavaly egy „cikket”, ami miatt aztán a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen helyreigazításra kötelezte őket, mivel az írásban foglaltak valóságtartamáról bizonyítottan nem győződtek meg.

Donáth azonban becsületsértési pert is kezdeményezett az ügyben. A bíróság most ezt az eljárást szüntette, meg, méghozzá arra hivatkozva, hogy Gábor László, az Origo főszerkesztője rendőrségi tanúvallomásában azt állította, nem tudja, hogy ki írta a lejárató cikket, sem azt, hogy ki döntött annak megjelentetéséről.

Ennél egyértelműbb bizonyíték nem is kell: az Origo nemcsak hogy nem valódi sajtótermék, de nem is tartja annak magát. Egy olyan "lappá" züllött, ahol a főszerkesztő - aki egyébként a valóságban Rogán Antal minisztériumába jár rendszeres eligazításra propagandaügyben - állítása szerint semmit nem tud az általa vezetett portál ügyeiről, és fél év is kevés volt ahhoz, hogy utánajárjon olyan alapvető információknak, minthogy ki is a lejárató cikk szerzője

- reagált az erős és büszke esetre Donáth Anna.