Gyöngyösi Márton: Orbán és cimborái nem a magyar emberek egészségéért, hanem saját összelopott birodalmukért aggódnak - videó

A Jobbik politikusa brüsszeli albérletéből jelentkezett be és tartott online sajtótájékoztatót, Belgiumban ugyanis szerda óta elrendelték a kötelező házi karantént.

Az ellenzéki politikus szerint hazánk szerencsés helyzetben van, hiszen nem nálunk sújtott le először a járvány, így elég lenne a többi ország példáját szem előtt tartanunk. Gyöngyösi szerint azonban

az Orbán-kormány ismét a magyar emberek cserbenhagyása mellett döntött, és nyilvánvaló, hogy a járványveszélyben csak politikai eszközt látnak megrendült hatalmuk újraépítésére, kiterjesztésére. Pedig aki most bölcs intézkedéseket hoz, az sok-sok embert ment meg a haláltól, szenvedéstől.

Gyöngyösi Márton emlékeztetett, mennyire fontos a vírus elleni harcban a kötelező házi karantén bevezetése, az időben meghozott, határozott döntéssekkel ugyanis elkerülhetőek az Olaszországihoz hasonló tragédiák.

A Jobbik éppen ezért követeli az Orbán-kormánytól, hogy kövessék az európai példát, és vezessenek be kötelező házi karantént!