Vigyázó szemetek Budai Gyula üzenetére vessétek: Diktatúrát építene Orbán a világjárványból

Orbán a válsághelyzetet is hatalma megszilárdítására, kiterjesztésére használhatja fel.

De emberek mi az fészkes fenét csinálnak nap mint nap idős honfitársaink a Tescóban, Lidl-ben, a piacokon, a bevásárló központokban??

- fakadt ki Facebookon Budai Gyula, fideszes parlamenti képviselő, miután egy 68 éves és 79 éves magyar férfi is elhunyt koronavírusban. Budai ekképpen folytatta:

Árulja már el valaki nekem, miért nem lehet megérteni hogy maradjanak otthon??! Hány embernek kell meg meghalni ebben a hazában, hogy végre komolyan vegyük azt a helyzetet amiben vagyunk. Vagy az KELL mint Szerbiában hogy megtiltsak, hogy az idősek az utcára menjenek! Mi a fészkes fenét kell még csinálni, hogy végre fegyelmezetten és egymást figyelve harcoljunk a korona vírus járvány ellen!!? MIT???...Mondja már meg valaki végre, a kutya úristenit ennek a liberális világnak.

Elképesztő, de a fideszes politikus dührohama ekkor hirtelen átment a kommunista diktatúra nyílt dicsőítésébe:

Nem sírom vissza a Kádár-korszakot mert éltem benne, de akkor ha megmondtak valamit az embereknek az úgy volt, de úgy ám! Nem ez volt mint most, volt állampolgári fegyelem, volt tekintélye a Hatóságoknak, mégha a rettegés is szerepet játszott benne, de akkor ezt, ami most van senki nem merte volna megtenni. Ez volt a jó Kádár-korszakban, a diktatúrában, és ahogy mondják mifelénk: Minden rosszban van valami jó!

„Minden rosszban van valami jó”, „Ez volt a jó a…diktatúrában”. Ízlelgessük egy kicsit ezeket a szavakat.

Budai Facebook-bejegyzése nem csak egy kontrollálatlan fideszes politikus kirohanása. Ez sokkal inkább egy üzenet. Érzékenyítés.

Már elrendelték 140 magyar vállalat katonai felügyelet alá helyezését, a parlament ülésezése is szünetelhet, bármeddig elhalaszthatják az időközi és országos választásokat, és meghosszabbíthatják a veszélyhelyzetet, és ha Orbánon múlik, akkor ez még csak a kezdet.

Erre a veszélyre figyelmeztettek a héten több ízben is a Jobbik politikusai.