Németh Szilárd a járvány idején is kaját posztolt, ezúttal moslékot

Németh Szilárd honvédelmi államtitkár (!) szerint az alábbi "menü" egészséges. Mi ennek elfogyasztását azonban inkább csak azoknak ajánljuk, akik már tényleg az éhhalál szélén állnak. De ők valószínűleg nem Németh Szilárdtól kérdnek tanácsot. Már csak azért sem, mert ő is prominense annak a kormánynak, amely magasról tesz rá, hány százezer honfitársa maradt jövedelem nélkül a koronavírus miatt.

A mai vacsora - rakott tészta - jórészt maradékból készült. Mindig figyeltünk arra, hogy ételt ne dobjunk ki, a még jó illatú, egészséges maradékokat átalakítottuk, ami már kicsit kétes volt azt Buksi és Mici pusztította el. Most, ezekben a kockázatos és nehéz időkben különösen is így járunk el. Egyhetes, hűtőben, zárt dobozokban tárolt milánói - külön a szósz és a külön a tészta - felturbózva frissen főtt tésztával is, kolbászzsírral, borsóval, házi paradicsomszósszal, egy egész fej zúzott fokhagymával - a népi gyógyászatban vírusölő és immunerősítő - és "csontegyszerű" reszelt trappistával. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc. Mézes-áfonyás-gyömbéres-hecsedlis zöld tea dukál hozzá - írta Szilárd a Facebook-oldalán.

Érdekes elképzelése van a honvédelmi államtitkárnak az egészséges táplálékról. Talán ezért is tartunk ott, hogy a magyar felnőtt lakosság több mint kétharmada túlsúlyos, illetve elhízott.

Talán az egyik kommentelő foglalta össze a legkiválóbban, hogyan viszonyuljunk Németh Szilárd moslékjához:

"Mi szegények vagyunk, de ilyet csak a disznóknak adunk."