Kovács Zoltán: A koronavírus-válságig országunk az EU egyik legerősebb gazdasága volt

Akkor hol van a pénz? - teheti fel a kérdést a március közepéig még dolgozó állampolgár, aki tizedmásodpercek alatt veszítette el a munkáját és nem is tudja, mikor lesz legközelebb bevétele.

Éppen a napokban írtunk róla, hogy az elmúlt években azt zengte a KESMA összes kitartott kádere, hogy Magyarország szárnyal, fél Európa a lábaink előtt hever, és könyörögnek a gazdaságpolitikai receptért. Csak akkor az nem világos, hogy a szárnyaló gazdaság vajon most miért nem képes megtenni azt, amit számos uniós ország megtesz: komolyan támogatni anyagilag a munkából kiesetteket?

Orbán Viktor a hatalmának bebetonozása közben talál elfelejtette, milyen „szárnyaló gazdaságpolitikát” folytatott, vagy ez is csak egy jól felfújt propagandalufi volt? Esetleg jobban kell a lóvé az oligarcháknak?

A kérdésekre nincs válasz, ellenben van egy újfajta kormányzati lózung.

Kovács Zoltán kétharmados sajtóarrogáns az angol nyelvű abouthungary.hu oldalon írt csütörtöki bejegyzésében értekezett arról, hogy milyen gazember az ellenzék, mert nem támogatta a kormány védekezéshez szükséges törekvéseit. Persze, a védekezési képesség egy percig nem szenvedett csorbát az ellenzék miatt, de azért Kovács fontosnak tartotta leszögezni a következőket:

Miután túl vagyunk a Magyarországról szóló rosszindulatú és pontatlan jelentések egy teljes évtizedig tartó sorozatán, itthon még mindig demokrácia van, a sajtó szabad, és a mostani koronavírus-válságig országunk az EU egyik legerősebb gazdasága volt.

És akkor mégiscsak kaptunk választ. Az EU egyik legerősebb gazdasága volt. A járványig. Aztán bumm, jött a korona, és eltűnt a pénz. De a valószínűbb, hogy számunkra soha nem is volt.