Előkerült Áder János: Gyorsan aláírta a felhatalmazási törvényt

Áder János köztársasági elnökként azt nem tartotta fontosnak, hogy szóljon a magyar emberekhez a járványról, de a túlhatalmi törvényt 2 óra alatt aláírta.

Ja, s közben kioktatta az ellenzéket is.

Ez nem a politikai haszonlesés ideje. A koronavírus elleni védekezésről szóló törvény nem határidő nélküli, a kormány felhatalmazása nem korlátlan – közölte az államfő, miután  alig két órával az elfogadása után elrendelte a jogszabály kihirdetését.

A Köztársasági Elnöki Hivatal oldalán közzétett nyilatkozatban kiemelte, hogy 

a törvény megfelel az Alaptörvény előírásainak, nemzetközi szerződésbe nem ütközik, vele szemben megalapozott alkotmányos aggály nem támasztható. Ezért a mai napon elrendeltem a törvény kihirdetését.

Hálás köszönet érte.

Áder szerint a kormány felhatalmazása nem lett korlátlan.

A kormány felhatalmazása csak a járvány megelőzésére, kezelésére, felszámolására, a káros hatások mérséklésére vonatkozik. Az Országgyűlés ellenőrző szerepe, a kormány beszámolási kötelezettsége a járvány idején is megmarad. A járványt követően pedig az Országgyűlés dönt a rendkívüli intézkedések sorsáról - áll a közleményben.

Majd bemásolt egy Kossuth idézetet:

„…az országgyűlés politicáját azon magasságra méltóztassanak felemelni, mellyet az idő elénkbe szab. (…) emeljük fel politicánkat a körülmények szinvonalára…”.

Akkor ez pipa.