Senkit nem hagyunk magára - mondta Szijjártó, miközben mindenkit magára hagytak

Megszületett a "senkit nem hagyunk az út szélén" 2020-as verziója.

Orbán Viktor 2011-ben hazudta azt, hogy senkit sem hagynak az út szélén és "megvédik a lakáshiteleseket az eurózóna válságától".

Azóta tudjuk, hogy tízezreket hagytak az út szélén, és úgy áll a dolog, hogy ez 2020-ban sem lesz másképp.

Senkit nem hagyunk magára, a Magyarországon élőket megvédjük, a külföldön rekedt magyarokat hazahozzuk, a gazdaságot pedig újraindítjuk - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtti felszólalásában.

Jelen állás szerint azonban nemhogy senkit, hanem mindenkit magára hagytak, ugyanis, miközben szinte az összes szomszédos ország történelmi gazdasági mentőcsomagokat fogad el a bajba jutottak béreinek kifizetésével, addig a magyar kormány vár, csak nem tudni, mire. 

Az pedig már csak egy mellékes szál, hogy míg Szijjártó Péter megfeszül, hogy bizonyítsa: tonnaszámra érkeznek a maszkok és mindenkinek jut elég, addig Orbán épp azt találta mondani tegnap a parlamentben, hogy mindenki viseljen maszkot, csak nem ígéri, hogy mindenkinek jut.

Mindennek fényében a "senkit nem hagyunk magára" kijelentésnél nevetségesebb aligha lesz a héten. Pedig még csak kedd van.