Kedvenced a nyers, hipóval nem kezelt tojás? Van egy rossz hírünk!

Pontosabban Müller Cecíliának van egy olyan híre, ami érzékenyen fog érinteni.

Egy újságírói kérdésre, a húsvétkor jellemzően nagyobb számban fogyasztott tojás felhasználásáról a tisztifőorvos elmondta,

alaposan meg kell mosni, ebben az időszakban viszont érdemes egy kis hipós vízben megmosogatni, öblíteni, majd a törölgetést mellőzve, megszárítani.

Nyersen ne egyenek tojást, ez nem a beefsteak ideje. Jó hőkezelten, megsütve vagy megfőzve…ilyen módon kezelve a tojás elfogyasztása biztonságos.

A tisztifőorvos tehát azok után, hogy azt ajánlotta, ha nem vagy beteg ne használj maszkot újabb rendkívül hasznos tanácsokkal szolgált. Kiváltképpen azoknak, akik előszeretettel szoktak nyers tojást fogyasztani, méghozzá úgy, hogy előzetesen nem végeznek hipós fertőtlenítést.

Bár Cecília arra nem tért ki, hogy a birkafejes-csülköspacal fogyasztása milyen veszélyeket rejthet magában, szinte magunk előtt látjuk Németh Szilárd arcát, amint kétségbeesve éppen arra gondol, mi lesz vele, ha valamilyen okból kifolyólag a tisztifőorvos egyik kedvenc csemegéjének elfogyasztását  sem javasolja majd a jövőben.