Mi lenne, ha bojkottálná az ellenzéki média az Operatív Törzs ostobaságait?

Néhány nappal ezelőtt Amerikában  szinte az összes nagy tévétársaság megszakította Donald Trump koronavírussal kapcsolatos beszédének közvetítését, mert szerintük mondandói megkérdőjelezhető hitelességű kijelentéseket is tartalmaznak, ami akár emberi életekbe is kerülhet a járvány idején.

A Fehér Ház koronavírusért felelős munkacsoportjának eligazításait a televíziós csatornák eddig általában az elejétől a végéig élőben adták le, most azonban a nagy tévétársaságok közül az ABC, a CNN, a CBS, az MSNBC, és az NBC 20 perc után megszakította a sajtótájékoztató közvetítését. Vagyis, 40 perc már nem került élő adásba. Egy ideje téma az amerikai sajtóban, hogy Trump felelőtlen kijelentéseket tesz, és ezzel emberi életeket tesz kockára a világjárvány idején.

És akkor gondoljunk bele, itthon az Operatív Törzs hány felelőtlen kijelentést tett az elmúlt két hétben! 

Kell maszk, majd mégse kell maszk, lesz maszk, mégsem lesz maszk, kell teszt, nem kell teszt, a járvány terjedését nem befolyásolja a teszt stb. Nem kell messzire menni, a tegnapi agypusztításuk szerint hipóval kell mosni a tojást, nyersen pedig nem jó megenni. Őszintén reméljük, hogy Müller Cecília idáig sem nyers tojást tolt reggelire.

Szóval, képzeljük el, mi történne, ha a jelentős olvasottsággal, nézettséggel bíró ellenzéki médiumok, egyetlen szót sem tennének közzé az Operatív Törzs sajtótájékoztatóiból. Valószínűleg nem az, ami Amerikában. Magyarországon ugyanis a kormányzatnak 10 éve egyetlen célja van: minél kevesebb valós információ és minél több álhír jusson el az emberekhez, hiszen ez garantálja a hatalmukat.

Az Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóin eleinte személyesen lehetett kérdezni, majd Kovács Zoltán arrogáns útmutatója után kiderült, hogy a fideszes narratívában járványhelyzetben is kuss a neve az újságírónak. Előbb azt igyekeztek korlátozni, hogy hány kérdést lehet élőben feltenni, majd inkább kitalálták, hogy ne legyen egy újságíró se a teremben. Kérdezzetek online - mondták. Na, de ne élő körkapcsolással, inkább küldjétek el emailben 2 órával korábban a kérdéseket, mi pedig kiválogatjuk, mire reagálunk. Mostanra eljutottak oda, hogy bizonyos ellenzéki sajtóorgánumoktól egyetlen kérdésre sem válaszolnak. Csak, mert.

Vagyis, mi lenne, ha az ellenzéki média bojkottálná az OT sajtótájékoztatóit? Müller Cecília valószínűleg nyers tojás helyett felpattintana egy pezsgőt. Végre csak az a bullshit jutna el a magyar lakossághoz, amiket ők napi szinten összehordanak. Nem járnánk jól.