Orbánék trollhadsereggel vetítenék a nagy összeborulósdit

A kormány érezhette, hogy ezúttal túllőttek a célon, a túlhatalomtörvény ugyanis nemcsak hazánkban, hanem külföldön is kiverte a biztosítékot, hiszen már fél Európa erről beszél. Éppen ezért most mindent bevetnek.

A gépezet persze nem most először - és nem is utoljára - lépett működésbe. Korábban mi is írtunk kamuhíreket terjesztő fideszes oldalakról. De olvasóink emlékezhetnek arra is, amikor belekukkantottunk néhány fideszes Facebook-csoportba.

A putyini stratégiát átvéve, évek óta működnek kommentelő trollhadseregek is hazánkban. Jelenlétük különösen akkor szembetűnő, amikor valami nagyon félresikerült kormánypárti ügyet kell elmismásolni, bagatellizálni a közvélemény gondolkodásának alakításával, vagy éppen ellenzéki pártot/pártokat/szereplőket kell ellehetetleníteni.

Ezúttal mindkét eset adott, hiszen mindenki számára egyértelmű, hogy a felhatalmazási törvényre az égvilágon semmi szükség nincs, már ami a járvány elleni harcot illeti, persze a törvény nem haszontalan, legalábbis Orbán számára, hiszen a hatalmi törekvéseit kiválóan szolgálja.

Ezzel párhuzamosan a cél természetesen az ellenzék ellen történő gyűlöletkeltés is. Ezt pedig azért kapcsolták nagyobb sebességre, mert az ellenzéki pártok a vírus elleni küzdelemben ugyan összefogást sürgetnek, és ebben a kormányt is támogatják, a miniszterelnök megkoronázáshoz viszont egyértelműen nem kívánnak hozzájárulni. Éppen ezért lehet ebben a helyzetben most a propagandagyárak és a szóban forgó trollhadseregek közreműködésével szépen rájuk sütni azt, amit éppen a Fidesz csinál, vagyis hogy még a válsághelyzetet is politikai csatározásokra használják fel.

Úgy tűnik, most ismét működésbe léptek a véleményformáló szerepben tetszelgő trollok, a 444.hu cikkei alatt Facebookon például ez a sablonszöveg tűnik fel rendszeresen a kommentek között.

trollok

trollcsi

A képeken látható, hogy azt próbálják sulykolni, aki hazafi, és nyilván számukra ez azt is jelenti, hogy aki fideszes, az túllép a politikán,  a harcokon, és összefog, nem ellenségeskedik, és persze nem mutat rá közben a valóságra. Ezek a hozzászólások ugyanis rendre Orbán és a kormány számára igencsak kínos tartalmak alatt jelennek meg.

Az már más kérdés, hogy a trollcsapat tagjai a jelek szerint az eligazításon nem figyelnek eléggé, hiszen csak az nem szúrja ki, miről van szó, aki teljesen van. A kommentekre adott válaszok, reakciók is mutatják, nem túl nagy hatékonysággal végzik feladatukat.

Ebben az esetben ugyanis két dolog lehetséges:

A, Az adott emberek épp ugyanarra gondoltak, majd betűre pontosan ugyanazt írták a 444 cikkei alá.

B, A gusztustalan szervilis csicskák olyan átlátszóan igyekeznek végrehajtani a feladatot, hogy az már szánalmas.