Boldog Pista épp a nyugdíjasokat hívogatta, miközben mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész

Polt Péter legfőbb ügyész a Központi Nyomozó Főügyészségen hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványt tett az Országgyűlés elnökénél Boldog István országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére.

Már februárban sejteni lehetett, hogy a Coca-Colánál nagyobb gondja is akadhat a betyárjelmezes honatyának. Az ügyészség akkor még 2 hónappal meghosszabbította korábbi jobbkezének letartóztatását és az ő nyaka körül is egyre jobban szorul a hurok.

Decemberben röppentek fel az információk arról, hogy a Boldog István bizalmi körének pályázataival kapcsolatos büntetőügyet - melyre Nagy Szilárd exfideszes kengyeli polgármester vádalkuja révén derült fény - a kormánypárti képviselő sem tudja majd megúszni.

Az ügyészségi nyomozásban már egy ember nyomkövetőt kapott, négyet letartóztattak. Egyikük Boldog István közeli bizalmasa, Fehér Petra, akinél 1 hónapos letartóztatást rendeltek el első körben, amit a Budai Központi Kerületi Bíróság karácsony után 2 hónappal hosszabbított meg.

Miközben az ügyészség közölte, hogy Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését kérik, ő éppen nyugdíjasokat hívogatott, hogy maradjanak otthon.

Könnyen lehet, hogy Pista viszont nem sokáig élvezheti az otthon melegét és hűvösre kerül. Persze, valószínűleg naivság lenne azt gondolni, hogy Polt Péterből hirtelen független elszámoltató lett, de sanszos, hogy a Fidesz szeretné ezt a látszatot kelteni. Ehhez pedig kell egy beáldozható balek. Erre a szerepre pedig nincs is alkalmasabb személy, mint a Coca-Cola elleni kirohanásban is magára hagyott Boldog Pista, aki szabadidejében "fügével lazít". 

De ki tudja, meddig.