Magyarország államformája: orbarrogancia

 Jelmondat: „Ami nekünk logikus, az nektek tragikus.”

Minél nyomorultabb helyzetbe kerül a magyarok többsége, annál nagyobb biztonságban érzi magát O1G, annál többen fognak előtte meghunyászkodni és behódolni. És ez jó, nem igaz?

Továbbá minél több környező ország próbál így vagy úgy segíteni a bajba jutott lakosságon, annál kevesebb közpénze és vagyona (azaz hatalma) marad, így relatíve erősebb lesz Magyarország a többi szomszédjához képest, azaz nem Magyarország, hanem tudjuk, ki. És az ugyebár nagyszerű hír, ugye?

Különben is O1G tudja, hogy az MNB tavalyi adatai szerint a magyarok által otthon tartott készpénz nagyjából 4900 milliárd forintot tesz ki. Na, hát abból szépen el lehet éldegélni egy ideig akkor is, ha nincs semmilyen más bevétele az embernek. Ennyi pénz még Lölönél sincs, meg a család többi tagjánál. Akkor meg? Nem kell itt segélyeket osztogatni.

De kinek a pénzéből osztogatna bárki „segélyeket”? Olyan, mintha O1G a saját magánvagyonaként kezelné a közpénzt (erre eddig is számos jel mutatott). Abból a pénzből kellene most segíteni a vállalkozásokat és a családokat, akiknek az adóiból befolyt az a pénz. Csak okosan vissza kellene juttatni azoknak, akik azt megtermelték és befizették. Csakhogy O1G szemszögéből az állam pénze már az övé, nem azoké, akik megtermelték, ahhoz neki van joga, majd ő „emel” (vagy nem), amikor jónak látja.

A magyarok 99,99 százaléka szempontjából tragikus logika...