10 mondat a hatalom prominenseitől, amiket látva rájössz, hogy nagy bajban vagyunk

A kormány és az Operatív Törzs tagjainak a járvány kirobbanása óta számos dilettáns és/vagy felháborító, abszurd, röhejes kijelentése akadt már. Az alábbi tízet mindössze egy hét alatt sikerült produkálni.

1. Orbán Viktor: Minden teljesítmény nélkül szabad-e adni minden embernek 50-100 ezer forintot, biztosan jó ötlet-e ez?

2. Müller Cecília: A tojást alaposan meg kell mosni, ebben az időszakban viszont érdemes egy kis hipós vízben megmosogatni, öblíteni, majd a törölgetést mellőzve, megszárítani. (...) Nyersen ne egyenek tojást, ez nem a beefsteak ideje. Jó hőkezelten, megsütve vagy megfőzve… ilyen módon kezelve a tojás elfogyasztása biztonságos.

3. Gulyás Gergely: 

4. Tállai András: a kormány rendeleteit pedig két részre lehet osztani: 1. amiket eddig meghozott, 2. és amiket meg fog hozni.

5. Müller Cecília: Nincs az a teszt, ami a járvány terjedését meggátolja vagy bármilyen szinten befolyásolja. A járvány terjedésében a tesztelés nem játszik olyan szerepet, amilyet szeretnénk.

6. Orbán Viktor: Mindenki viseljen maszkot, de nem tudom garantálni, hogy mindenkinek jut.

7. Rétvári Bence: A kormány minden rendeletet nagyon gyorsan meghozott, gyorsabban, mint a környező európai országokban.

8. Soltész Miklós: Az ország egységesen támogatja a koronavírus-törvényt. A KDNP kifejezetten támogatja a kormány gazdasági intézkedéseit.

9. Orbán Viktor: Szívesen osztogatok pénzt, de hol van az a pénz? Mindenki beszél uniós pénzekről, én egy fillért nem látok ebből. Pénzt lehet osztogatni, de előbb vagy utóbb meg kell termelni. De olyan, hogy ajándékként pénzhez juthasson egy közösség, olyat még a világ nem látott.

10. Kovács Zoltán: Nem találom értelmezhetőnek a kormány szempontjából a politikai haszonszerzés felvetését, hiszen a kormány (...) mindig mindent minden magyar ember érdekében tesz.