Bizonyára erre vártak az egészségügyi dolgozók: fehér fényárban úszik a tiszteletükre Orbán 200 milliárdos stadionja

Micsoda gesztus! Bár lehet, egy kicsivel jobban örülnének a világjárvány ellen még mindig sok helyen megfelelő védőfelszerelés nélkül küzdő egészségügyi dolgozók, ha ennek a létesítménynek, no meg az elmúlt tíz évben felhúzott, több mint 30 stadionnak az árát inkább az egészségügyre, meg a benne dolgozók bérének emelésére költötte volna minden idők legpofátlanabb kormánya.

Ugyanis nem csak a Puskás Aréna, hanem még 31 stadion épült az elmúlt tíz évben erős és büszke hazánkban, méghozzá 350 milliárd forintból.

Az egészségügyi dolgozók bére továbbra is szánalmasan alacsony, ez pedig a jelenlegi helyzetben még inkább felháborító és tűrhetetlen. Ahogyan az is, hogy sokan még mindig megfelelő eszközök, felszerelések nélkül kockáztatják az életüket másokért.

Közben büszkén harsogta és harsogja Orbán és a fluffermédia, hogy "500 ezer forintos extra juttatást kap idén minden egészségügyi dolgozó”. Ami szép, meg jó, meg minden, bár annak tudatában azért annyira mégsem, hogy ROMÁNIÁBAN havi 500 eurót is elérő extra juttatást kért az államfő a fertőzésveszélyes környezetben dolgozó egészségügyi alkalmazottak számára a kormánytól. Orbánéknak pedig egyébként sem egyszeri segítséggel, hanem komoly béremeléssel kellene kifejezniük, mennyire fontos munkát végeznek ezek az emberek.

Ehelyett az MTI fotótárában fellelhető képeken az látszik, hogy fehér fényben pompázik a miniszterelnök legújabb játékszere. Az épületet az egészségügyi dolgozók tiszteletére világították ki - közölte a hírügynökség.

Ez nem gesztus, inkább egy fehér fénnyel álcázott, kaján vigyorral kísért pofátlanság.

fény

Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA