Minden eddiginél nagyobb mértékben nőtt a fertőzöttek száma

210-zel. Fontos leszögezni, hogy ők az igazolt fertőzöttek, a koronavírusos betegek, hordozók ennél jóval többen lehetnek, erre egy ideje már az operatív törzs is rendre felhívja a figyelmet.

Ezzel mára a regisztrált fertőzöttek száma elérte az 1190-et, sajnos 11 újabb ember pedig elhunyt. A hivatalos koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap szerint mindannyian idősek voltak és krónikus betegséggel küzdöttek.

megyenkent

A helyzet tehát egyre rosszabb. Orbán pedig épp tegnap, egy hosszúhétvége előtt jelentette be, hogy az emberek tulajdonképpen továbbra is az elmúlt hetekhez hasonlóan járhatnak el. Ami röviden annyit jelent, hogy a járvány szempontjából leginkább veszélyben lévő idősek egy szűkített idősávban vándorolhatnak az élelmiszerüzletekbe, a piacokra, és a kedvező időjárás miatt várhatóan továbbra is tömegesen sétálgat, kirándulgat majd fiatal és idős egyaránt.

Vajon mi lenne, ha a miniszterelnök követte volna azon európai országok példáját, ahol meghozták a szükséges korlátozó intézkedéseket, méghozzá időben?