Szuperhőst játszik, de valójában alkalmatlan és azt sem tudja, milyen rendezvényen van, ki az? - videó

Nemrég egy újabb olyan videót posztolt a miniszterelnök, amivel súlyos probléma van.

A populista „vezér” tegnap egy idősotthonba látogatva gyártott újabb propagandavideót, és az orvosokkal is váltott pár szót. Íme, a videó:

Már sokan felhívták a figyelmet arra, hogy van egy fatális hiba a történetben, ami az alábbi párbeszédben érhető tetten:

Gyorstesztet csinálnak vagy...?

Gyorstesztet. Több értelme van egyébként szűrés szempontjából. A PCR csak az aktuális fertőzést mutatja meg. Ha még lappang, nem mond semmit, ha már beteg volt, és már átvészelte, nem mond semmit.

És a gyorsteszt az többet mond?

Ilyen szempontból többet.

Az azt mondja, hogy van-e antitest, nem?

Igen.

Nos, ezzel csak az a probléma, hogy pont fordítva van! Ugyanis éppen a PCR-teszt lenne alkalmas a lappangási idő alatt a fertőzés azonosítására.

Nagy rizikócsoportoknál, különösen a ki-bejáró dolgozóknál a PCR-tesztelés a megoldás, mert pont a lappangási időszakban már ki tudja mutatni a fertőzöttséget, és a vírusszórást az idősek otthonában meg lehet akadályozni

- mondta az Indexnek Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász, aki szerint az állam által beszerzett gyorstesztekkel minőségi problémák is vannak, sok a fals pozitív és fals negatív eredmény.

Korábban már elemeztük a miniszterelnök néhány erős és büszke propagandavideóját, amik rendre szabálytalanságoktól hemzsegnek.

A napnál is világosabb, hogy Orbán Viktor nem szuperhős, csak egy könnyedén félrevezethető, elbizonytalanítható, a szabályokat maga sem betartó, felelőtlen műmájer, aki csak próbálja eljátszani, hogy magabiztos, és uralja a helyzetet.