Kövér László Bayer Zsolttal társalgott arról, hogy milyen ócska a magyarországi ellenzék

A Fidesz-KDNP liberálist, kommunistát, nemzetit, keresztényt, polgárit, és konzervatívot is eljátszó elvtelen képviselőivel kapcsolatban napi szinten előfordul, hogy nem találunk szavakat. Nem tudjuk, hogy milyen módon lehet még körülírni azt az álságos, köpönyegforgató, hazug, gátlástalan, pofátlan, megmosolyogtatóan gagyi politikai kommunikációt, amit a NER 10 éves történelmében csúcsra járattak. Mindennek fényében nem váratlan fordulat, hogy iszonyatosan nehéz volt kommentálni Kövér László Bayer „showban” nyújtott produkcióját úgy, hogy a reakció ne süllyedjen kapásból az "akciót" indító minden emberi mivoltát levetkőző senkiházi posztmunkásőr proletár szintjére. Így a következő sorok számos mély lélegzetvétel után születtek meg.

Kövér László április 26-i szereplése remekül illeszkedett a Bayer-i nívótlanságba, mi több, végre létrejött egy olyan kétszereplős stúdióbeszélgetés, amelyben nem Bayer Zsolt volt a visszataszítóbb fél. Az Országgyűlés elnöke ugyanis akkorát ment, hogy a "publicistának" aposztrofált hőzöngésgenerátort minimum egy Mariana-ároknyi mélységgel sikerült alulmúlni.

De még mielőtt spoilereznék, vagy elárulnám, hogy ezúttal milyen módon okádott oda Kövér Magyarország rendszerváltás utáni történelmének legsötétebb lapjaira egy jókorát, a későbbiek értelmezéséhez szükséges kontextus és narratíva miatt ismertessünk néhány információt a Fidesz-KDNP kamu kereszténydemokrata egyedfejlődését nyomokban sem tartalmazó közpénzből kitartott „politikusról”.

1. Kövér László az, aki az MSZMP-s szolgálata után több éven át Soros-ösztöndíjasként „kutatta” a közép-európai társadalmi mozgalmakat, és lett hithű liberális (diplomás kommunista). Aztán meg hirtelen illiberális. Azt nem mondjuk, hogy keresztény, mert az soha nem volt.

2. Kövér László az, aki társadalmi csoportok iránt érzett zsigeri gyűlöletéből fakadóan rendre olyan nyilatkozatokat tesz, melyektől nemhogy egy valódi kereszténydemokrata képviselő, de a nyírpazonyi Kálmán bá' is szédülten visszaköpi a misebort, pedig csak azért keresztelkedett meg 1978-ban, mert a Józsinál disznóvágás után könnyezni kezdett a Mária-szobor.

3. Kövér László az, aki rendre úgy fogalmaz meg hímsoviniszta, személyeskedő megjegyzéseket, hogy azon kívül, hogy „férfias” pörköltszaftos bajszát a NASA fajok közti kommunikációért felelős különmegbízottja is szerette volna megvizsgálni idegen életjelek után kutatva, még a legparányibb egyezményes jelét sem mutatta 30 éves közszereplése során annak, hogy az „erősebb nemhez” tartozna. Az adófizetők által felruházott hatalmánál fogva persze nagyon erős. A T. Házban. A kétharmados kormánytöbbséggel a seg… a háta mögött.

4. Kövér László az, aki az agitprop osztályon betöltött agresszorszerepéből adódóan egy képzelt hatalmi magaslatról bármikor „ócskának” nevezheti a potom 4 és fél millió magyar választópolgár által a parlamentbe szavazott ellenzéket. En bloc. És ezzel most egy kicsit spoilereztem is, ami a Bayer show-t illeti. Bocsánat. Szóval, Kövér úgy „ócskázik”, hogy amúgy a Havanna-lakótelep diszkontáruháza előtt „vodka ízű” szeszesitalt fogyasztó brigád is lehengerlőbb stílusikonokat tud felmutatni, mint a Polgári (!) Szövetség.

Nos, mindezt tekintetbe véve, már nem is olyan nehéz nem lesüllyedni a minden emberi mivoltát levetkőző senkiházi posztmunkásőr proletár szintjére. Kövér László ugyanis annyira ócska, hogy egyedül az teszi alkalmassá arra, hogy bármilyen közegben érdemi beszéd tárgyát képezze, hogy egy rajongóvá képzett nyugdíjas szekértábor valami különös oknál fogva rendre beszavazza a magyar Országgyűlésbe. Talán sokakat emlékeztet a munkásszállón szocializálódott néhai férjükre... Na, és akkor meg is érkeztünk a lényeghez, ami igazából már csak egy lábjegyzet.

Kövér László a következőket mondta Bayer Zsoltnak április 26-án a nyilvánosság előtt többek között Szabó Tímeáról:

„Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére.”

Aztán mondott olyat is, hogy „ócska magyarországi ellenzék”, meg hogy „sok ápolt” van a parlamentben.

Ja és azt is említette a járványhelyzettel kapcsolatban, hogy:

„Csak az tartja bennem a lelket, hogy vannak, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint mi.”

Szerintem, egy egészséges emberben meg bármikor tartja a lelket az a tény, hogy legalább nem született Kövér Lászlónak.