Válság van, úgyhogy Mongóliában 18 milliárd forintért teremt munkahelyeket a magyar kormány

Válság van, úgyhogy Mongóliában 18 milliárd forintért teremt munkahelyeket a magyar kormány
Kövér László Ugandában emléktáblát avat 2019 márciusában
Fotó: MTI

Igen, jól olvastad. Mongóliában.

Csütörtökön 57 millió dolláros megállapodást írt alá Magyarország Mongóliával, amelynek értelmében egy magyar vállalat állatvakcina-előállító gyárat és labort épít majd a közép-ázsiai országban - közölte a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel, miután videokonferencián tárgyalt Damdín Cogtbatar mongol külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter örömmel tette hozzá, hogy a magyar gazdaság újraindítása szempontjából rendkívül fontos, hogy a magyar vállalatok továbbra is sikeresek legyenek a nemzetközi piacokon, ezért komoly jelentőséggel bír a most aláírt megállapodás az EXIM és a mongol pénzügyminisztérium között.

Történik mindez akkor, mikor a KSH adatai alapján márciusban 56 ezer embernek szűnt meg a munkája az előző hónaphoz képest, közülük pedig csak kétezer regisztrált álláskeresőként, a maradék 54 ezer a gazdaságilag inaktív kategóriába került.

És történik mindez akkor, mikor például a kormány a járványra hivatkozva elveszi a párttámogatások felét. A Mongóliában elköltésre szánt 18 milliárd forint sokszorosa az előbbi tételnek, ami egyértelműen azt üzeni, hogy a korábbi intézkedés célja kizárólag az ellenzéki pártok ellehetetlenítése.

Sejthettük, hogy akadnak azért elszórásra szánt milliárdok, csak éppen a munkavállalókra nem szeretné költeni a kormány.

Az elmúlt 3 évben Orbánék 11,2 milliárd forintot adományoztak a világ különböző pontjain "keresztények megsegítésére". De ne felejtsük el azt sem, hogy  Ugandába, a Zöld-Foki-szigetekre, PanamábaSzíriába és Mexikóba is küldtünk már milliárdokat. De építettünk kórházat Vietnamban, finanszíroztunk hármat Szíriában, és felhúzunk egyet Kenyában is.

Az Állami Számvevőszék elnöke viszont már segített a magyar családokon: elmondta nekik, hogy tanuljanak meg spórolni.