Ezt is megoldották: Müller Cecília szerint a fogorvosok telefonon állapítják majd meg, ki koronavírusos

A jövőben az egész emberiség sorsát is meghatározó forradalmi újításról az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatóján beszélt.

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy úgy indult újra a fogászati ellátás olajozott gépezetként működő hazánkban, hogy a fogászatokon fogalmuk nem volt a dolgozóknak róla, hogy fogják a kezeléshez szükséges feltételeket biztosítani. Nos, Müller Cecília egy mondattal adott választ az összes rosszindulatú értetlenkedőnek: telefonon állapítják majd meg, ki az, aki koronás, és ki az, aki nem.

„A telefonos bejelentkezésnek és egy hosszú beszélgetésnek köszönhetően az orvos tudni fogja előre, hogy egy potenciális fertőzöttel van-e dolga. Később pedig a rendelőben egy kérdőív segítségével is végeznek egy ellenőrzést, mielőtt megkezdik a beavatkozást. Tesztelni kizárólag akkor szükséges, ha felmerül a gyanú”jelentette ki minden kérdőjel verbális használata nélkül.

Ezáltal a veszélyhelyzet 55. napján kiderült, hogy egy szóbeli kérdőív segítségével bárki megállapíthatja magáról, fertőzött-e. A megoldás forradalmi, ezt a világon Magyarországon kívül még egyetlen államban sem alkalmazzák.

Amint az orvos telefonon kiderítette – mert egyébként ráér -, hogy a rendelőbe tartó páciens koronavírusos-e, máris egyértelművé válik számára, hogy nem kell tesztet végezni az illetőn, és az is, hogy nem kell védőfelszerelést viselnie, hiszen amúgy sem áll rendelkezésére.

Összegezve: mindenki boldog.